19. september, 2024

Treningsleir for gifte kvinner skaper debatt i Kina

Share

Et kontroversielt kurs i Kina lærer gifte kvinner å bruke forførelse som verktøy for å redde ekteskapet, men møter kraftig motstand for utnyttelse av deltakernes sårbarhet.

I Kina har et nytt kurs for gifte kvinner vakt sterke reaksjoner. Kurset, som blir kalt en «sex-appell treningsleir», lærer middelaldrende kvinner teknikker for å forføre ektemennene sine og holde gnisten i forholdet levende, slik at mennene ikke er utro. Dette har fått mange til å anklage selskapet bak kurset for å utnytte sårbare kvinner, skriver Wion.

Ifølge South China Morning Post ble en slik leir arrangert i juli i byen Hangzhou, øst i Kina. Kvinnene betalte 2,999 yuan (omtrent 420 USD) for et to-dagers program, og deltakerne var hovedsakelig i alderen 35-55 år.

En reklameplakat for kurset sier: «Sex-appell er en kvinne som tar kontroll over sitt eget liv.»

Deltakerne blir undervist i forskjellige metoder for å virke attraktive for ektemennene sine, selv etter at de har nådd en viss alder. Kursene har møtt kritikk fra mange, som mener at de som står bak, utnytter sårbare kvinner for å tjene penger.

Les også: Vann som våpen: Kinas «økodominans»-strategi i Himalaya

På den første dagen av kurset fikk kvinnene blant annet forelesninger om «essensen av kjærlighet», og de lærte også teknikker for å oppnå orgasme. Den andre dagen bestod av øvelser i kyssing, sensuell dans og rollespill, med fokus på å lære hvordan man kan virke tiltrekkende i intime situasjoner.

Flere av kvinnene som deltok, fortalte at slagordet «Gjenopprett lidenskapen i ekteskapet ditt, gjenoppliv ditt erotiske liv» var det som fikk dem til å melde seg på.

En deltaker uttrykte bekymring for sin minkende attraktivitet, mens en annen var redd for skilsmisse på grunn av ektemannens utroskap. De hevdet at kurset ga dem økt selvtillit og hjalp dem med å forstå sin egen verdi.

Ifølge South China Morning Post ble kurset arrangert av et selskap kalt «Sex Appeal Academy», men det ble ikke funnet informasjon om akademiet eller instruktørene på den offisielle nettsiden til China Sexology Association.

De kvinnelige instruktørene hevder å være «avanserte terapeuter i intime relasjoner og sex».

Mange har reagert sterkt på denne typen kurs, og mener det er uetisk. En bruker på det kinesiske sosiale mediet Weibo skrev: «Dette er en uetisk forretningspraksis som utnytter kvinner som er sårbare og engstelige for sine liv.»

Gjennom historiens prisme: Nøkkelen for å forstå Kinas geopolitiske strategi 🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt