8. oktober, 2024

Egypt skal etablere avsaltingsverk i 11 kystdistrikter

Share

Den egyptiske ministeren for Bolig, Vann og Bysamfunn, Sayed Ismail, har holdt møte for å gjennomgå fremdriften av den strategiske planen for vanndesalinering frem til 2050.

Møtet diskuterte også styrket koordinering mellom relevante statlige enheter for desaliniseringsanlegg, melder Daily News Egypt.

Ismail fremhevet viktigheten av å gjennomføre den strategiske planen for desalinering i kystområdene for å sikre tilgjengeligheten av drikkevann langs Middelhavets og Rødehavets kyster. Dette er avgjørende for å møte både nåværende behov og forventet befolkningsvekst i disse regionene, samt for å støtte byutviklingen i nye kystbyer.

Tjenestemenn fra Holding-selskapet for Vann og Avløp presenterte et forslag som skisserer den strategiske avsaltingsplanen (også kalt desalinisering) og de utvalgte stasjonene for implementering.

De diskuterte status for sikring av nødvendig land til bygging av desaliniseringsanlegg som en del av planen, samt utfordringene som møtes under gjennomføringen i ulike kystgovernorater.

Les også: Israel trapper opp sitt vanndiplomati med arabiske stater

Tjenestemennene i selskapet bemerket at planen omfatter 11 kystgovernorater, nemlig Matrouh, Alexandria, Beheira, Kafr El-Sheikh, Dakahleya, Nord- og Sør-Sinai, Port Said, Suez, Ismailia og Rødehavet.

Ismail understreket at den strategiske desaliniseringsplanen er et omfattende nasjonalt initiativ, overvåket av regjeringen og støttet av politisk ledelse. Planen, utviklet av boligdepartementet, involverer samarbeid med ulike statlige organer, som Vannressurs- og Irrigasjonsdepartementet og Suezkanalens myndighet, for å vurdere de forventede vannbehovene.

Planleggings-, Økonomisk Utvikling og Internasjonalt Samarbeidsdepartementet, gjennom Egypts suverene fond, og Finansdepartementet via Enheten for Offentlig-Privat Partnerskap, samarbeider om å utarbeide nødvendige tekniske studier og å utlyse anbud til lokale og internasjonale spesialiserte selskaper.

På slutten av møtet fremhevet Ismail viktigheten av fortsatt koordinering mellom ulike departements tilknyttede organer for å gjennomgå deres behov for desaliniseringsanlegg i kystområdene og oppdatere planen deretter.

Han understreket også viktigheten av å fullføre koordineringen for den presserende planen for å sikre nødvendig drikkevann i samarbeid med forskjellige departementer og statlige enheter.

Milliardpakke fra EU til Egypt: Et spill om økonomi, migrasjon og rettigheter

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt