29. september, 2024

Opprydding: Tusenvis av utenlandske spillarbeidere må forlate Filippinene etter visumnedgradering

Share

Etter at visumene til offshore spilloperatører (POGOs) ble nedgradert, har mange arbeidere valgt å forlate Filippinene.

Mer enn 3 000 arbeidere ved de filippinske offshore spilloperatørene (POGO) har forlatt landet etter at visumene deres ble nedgradert, opplyste det filippinske immigrasjonsbyrået, skriver PhilStar.

I en pressemelding lørdag 28. september sa byrået at det hadde nedgradert 5 955 visum for POGO-arbeidere frem til 24. september.

Av de totale nedgraderte visumene har 55 % eller 3 275 POGO-arbeidere allerede forlatt landet.

Denne utviklingen kommer dager etter at «Task Force POGO Closure», som består av ulike myndighetsorganer involvert i POGO-operasjoner på Filippinene, kunngjorde sine tiltak.

Immigrasjonsoffiser Joel Anthony Viado sa at byrået vil fremskynde søknader om utreise for POGO-arbeidere for å legge til rette for deres avreise.

Les også: Spionsiktet filippiner arrestert: Flukten endte i Jakarta

Han la til at immigrasjonsbyrået har dannet team for å besøke POGO-sentre for å gjennomføre visumnedgraderingene. 19. september sa Justisdepartementet at alle spesialvisumer utstedt til utenlandske POGOer ville bli nedgradert til turistvisum fra 16. oktober, slik at de kan forlate landet innen 60 dager.

Etter visumnedgraderingen vil unnlatelse av å forlate landet resultere i utvisning fra Filippinene.

President Ferdinand Marcos Jr. oppfordret til totalt forbud mot POGOer i juli som svar på angivelige ulovlige aktiviteter ved nettspillhuber i visse områder.

De ulovlige POGO-aktivitetene, som ble oppdaget i Bamban, Tarlac og Porac, Pampanga, involverte angivelig tortur, gjeldsbinding, kidnapping og menneskehandel.

Gamblingmilliarder, spionasje og flukt: Guo-affæren ryster Filippinene🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt