19. september, 2024

Filippinene: Spionmistenkt kineser benekter menneskehandel

Share

Den tidligere Bamban-ordføreren Alice Guo avviser de alvorlige menneskehandel-beskyldningene mot henne grunnet mangel på håndfaste bevis og ber om at saken blir henlagt.

Den avsatte ordføreren i den filippinske byen Bamban, kinesiskættede Alice Guo, har fredag bedt Justisdepartementet om å frafalle menneskehandel-beskyldningene mot henne, skriver Philstar.

Beskyldningene ble reist i juni av Presidential Anti-Organized Crime Commission (PAOCC) og Philippine National Police-Criminal Investigation and Detection Group. Guo og 13 andre er tiltalt.

Men Guo kaller beskyldningene grunnløse. Hun understreker at det ikke er bevis for å gå til rettssak:

«Jeg skriver dette dokumentet for å bekrefte sannheten i de foregående uttalelsene og for å støtte min bønn om å få stevningen mot meg for brudd på RA No. 9208, endret av RA No. 10364 og ytterligere endret av RA No. 11862, avvist.»

Loven hun refererer til, er Anti-Trafficking in Persons Act. Guo hevder at stevningen ikke har «sannsynlig årsak» til å komme til retten.

«Det ville være dypt urettferdig å gå videre med denne grunnløse stevningen,» argumenterer hun.

Guos navn ble knyttet til Philippine Offshore Gaming Operators etter et raid mot et ulovlig spillested i Bamban i mars. En etterforskning i Senatet førte til undersøkelser fra ulike statlige organer, inkludert National Bureau of Investigation (NBI) og Commission on Election (Comelec).

Les også: Filippinene øker presset på Kina med avanserte missiler

PAOCC oppdaget at strømregningen for området var registrert på Guos navn. Guo påpeker imidlertid at en regning ikke er tilstrekkelig for å knytte henne til saken. Regningen er kun en energikostnad.

«Det står ikke med sikkerhet hvem som faktisk er til stede på eiendommen, eller om det foregår ulovlige aktiviteter,» argumenterer Guo.

Hun legger til at hun ikke hadde fått informasjon om noen ulovlige aktiviteter på eiendommen, og derfor kunne hun ikke ha kjennskap til påståtte lovbrudd.

Til tross for at hun hevder sin uskyld, har Guo i stor grad trukket seg tilbake fra offentligheten. Beskyldningene mot henne fortsetter å hope seg opp. Comelec har nylig sendt henne en stevning, og hun har fortsatt en arrestordre fra Senatet.

Politiet og NBI leter fortsatt etter den tidligere ordføreren i Bamban, som ikke har la seg finne.

Filippinsk politiker på rømmen: Kinesisk spion?

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt