28. september, 2024

Med Taiwan i siktet: Kina utvikler lett stridsvogn for amfibieoperasjoner

Share

Satsingen skal møte de unike utfordringene ved grensespenninger med India og situasjonen i Taiwan, hvor tradisjonelle tunge stridsvogner er mindre effektive.

Den kinesiske forsvarsindustrien arbeider aktivt med å utvikle neste generasjons lette stridsvogner, spesielt designet for operasjoner i fjellområder, amfibielandinger og tette urbane miljøer, melder Defence blog.

De nye lette stridsvognene utvikles for å tilfredsstille kravene til krigføring i høyder, bykamp og rask utplassering i amfibieoperasjoner. En prototype er allerede observert under prøver, noe som viser fremgang i dette ambisiøse prosjektet.

Les også: Armata i Limbo: Ukraina avslører skjebnen til Russlands toppmoderne stridsvogn

Den nye stridsvognen vil ha et mannskap på to og vil være utstyrt med modulær panserbeskyttelse og aktive beskyttelsessystemer. Den vil også ha en fjernstyrt våpenstasjon og muligens et radarsystem for situasjonsforståelse på slagmarken.

Det spekuleres i at komponenter fra den kinesiske Type 15 lette stridsvognen er brukt i utviklingen av dette nye pansrede militærkjøretøyet.

Folkets frigjøringshær (PLA) har lenge søkt et lettere alternativ til ZTZ-99, med mål om en stridsvogn med en maksimalvekt på rundt 40 tonn. Denne nye utviklingen er i tråd med PLAs strategi for å øke sin operasjonelle fleksibilitet i ulike kampscenarier.

Spekulasjoner vekkes etter lekkasje av nytt bilde av Russlands T-14 «Armata»

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt