3. oktober, 2024

Terror i Tel Aviv: Syv personer drept og flere sårede like før Irans missilangrep

Share

Minst syv personer ble drept og ni såret tirsdag da to bevæpnede menn gikk av en trikk i Tel Aviv og åpnet ild mot forbipasserende.

Angrepet ble stoppet av sikkerhetsstyrker og en bevæpnet sivilperson. Politiet betegnet hendelsen som et terrorangrep, men det var ingen umiddelbar bekreftelse på ansvar fra væpnede palestinske grupper eller andre militante organisasjoner, rapporterer Reuters.

Angrepet skjedde samtidig som Iran avfyrte missiler mot Israel, etter at sirener varslet folk om fare.

Israel har vært på høy beredskap i flere måneder i forbindelse med krigen i Gaza, som nærmer seg sitt første år, samt den eskalerende konflikten i Libanon, som også kan involvere Iran.

Videoopptak fra israelske tv-kanaler viste de to gjerningspersonene som gikk av trikken og begynte å skyte mot folk på plattformen. Medisinsk personell ga umiddelbar behandling til de sårede, inkludert noen som var bevisstløse.

Les også: Iran avfyrer ballistiske missiler mot Israel

Israels finansminister Bezalel Smotrich, som har ansvar for viktige politikkområder angående områdene på Vestbredden, opplyste at angriperne kom fra Hebron.

Han uttalte på den sosiale medieplattformen X at han ville kreve at medlemmene av de mistenktes familier blir deportert til Gaza og at hjemmene deres blir ødelagt.

Krigen i Gaza begynte for nesten ett år siden da Hamas-ledede soldater angrep Israel, noe som resulterte i drapet på rundt 1 200 personer og bortføringen av mer enn 250, ifølge israelske tall.

Ifølge palestinske helsemyndigheter har mer enn 41 000 palestinere mistet livet i Israels militære aksjoner. Samtidig har Israel vært i kamp med Hezbollah i Libanon for å stoppe rakettangrep mot det nordlige Israel, noe som førte til drapet på Hizbollah-lederen Hassan Nasrallah i et luftangrep i Beirut forrige uke.

Allierte eller motstandere? Israel og Kina i kampen mot terror 🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt