30. september, 2024

Russlands Svartehavsflåte trener med FPV-droner fra helikopter

Share

Den russiske Svartehavsflåten trener på å bruke FPV-droner (First Person View) fra helikopter for å motvirke ukrainske marine-droner.

Russerne bruker et Mi-8/17 helikopter som en luftbåren kommandopost for å kontrollere eksterne piloter av FPV-dronene. Basert på helikopterets interiør kan det antas at det ikke er et kampfly, men en spesialisert variant. Dette melder Militarnyi.

Dronen slippes ut fra sidevinduet på Mi-8/17, med den eksterne piloten stående foran det åpne vinduet for å sikre stabil kommunikasjon.

Effektiviteten av slike taktikker er fortsatt ukjent, men det kan antas at de kan være mer effektive og sikrere enn bruken av våpen ombord. På denne måten prøver den russiske Svartehavsflåten å utvikle en effektiv metode for å motvirke ukrainske overflatedroner til forskjellige formål.

Russiske helikoptre mot ukrainske sjødroner

Russerne bruker kontinuerlig marineflyging for å beskytte sin flåte og kystanlegg mot ukrainske ubemannede fartøy, og ikke alle returnerer fra tilsynelatende trygge oppdrag.

I juni kunngjorde Russland tapet av et Ka-29 flerbrukshelikopter under et kombinert ukrainsk droneangrep.

Les også: Ukrainsk sjødroneprogram snur krigen i Svartehavet

Ifølge foreløpige estimater fra russerne skal nedskytningen av deres eget helikopter angivelig ha skjedd på grunn av en feil fra operatørene av Pantsir-S1 luftvernsmissilsystemet, som forvekslet helikopteret med den ukrainske dronen.

Russerne publiserte et bilde av dronen tatt fra et helikopter, som viste at ett missil manglet. Ifølge dem klarte dronen å avfyre dette mot et russisk Mi-8 helikopter, men bommet.

Ukrainas omfattende bruk av høyhastighets ubemannede båter i Svartehavet har tvunget Russland til å iverksette mottiltak. Et av disse tiltakene har vært bruken av helikoptre som nå patruljerer sjøområdet, for å beskytte både den russiske Svartehavsflåten og handelsfartøy mot ukrainske ubemannede båter.

Helikoptrene har skutt mot de oppdagede ubemannede båtene med maskingevær. Imidlertid står teknologisk fremgang og krigskunst ikke stille. Kampen mellom russerne og fiendens ubemannede båter har derfor nådd et nytt nivå.

Et videoopptak som har dukket opp på nettet viser hvordan soldater fra den russiske Svartehavsflåten tester og øver på taktikker for å ødelegge Ukrainas ubemannede båter ved hjelp av FPV-angrepsdroner fra helikopter over havet. Inne i helikopteret er det installert strukturer med klare FPV-droner (sprengstoff er allerede festet til dem).

Krigen i Ukraina hindrer leveranser av uran til Vesten: Kaukasus-ruten er viktig

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt