19. september, 2024

Indisk fregatt i russisk havn for å feire marinens dag

Share

INS Tabar, en av Indias mest avanserte fregatter, er nå i St. Petersburg for å markere den russiske marinens dag, en årlig begivenhet som feirer landets sjømilitære styrke.

Den indiske marinen har sendt sitt høyteknologiske stealth-fartøy, INS Tabar, til St. Petersburg for å delta i feiring av den russiske marinens dag. INS Tabar ankom den engelske kaien og vil være i havn under hele feiringen, melder det statseide nyhetsbyrået TASS, sitert av EurasianTimes.

Dette er ikke første gang INS Tabar deltar i russiske begivenheter. I 2021 var skipet med i hovedparaden som markerte den russiske marinens 325-årsjubileum, hvor den ble inspisert av Russlands president Vladimir Putin.

Les også: Fra yoga og Bollywood til verdens hjelper: Indias unike vei til global innflytelse 

Før ankomsten til St. Petersburg hadde INS Tabar et stopp i Hamburg, Tyskland, hvor mannskapet hadde faglig utveksling med den tyske marinen og åpnet skipet for publikum. Dette bidro til å styrke de maritime båndene mellom India og Tyskland.

Kaptein M R Harish leder mannskapet på 280 på den avanserte Talwar-klassen fregatten, som ble utviklet fra de russiske Krivak III-fregattene. INS Tabar har en toppfart på over 55 km/t og er designet for å håndtere diverse operasjoner mot overflatefartøy, ubåter og luftmål.

Selv om det er usikkert om INS Tabar vil delta i fellesøvelser med den russiske marinen under oppholdet, understreker besøket de maritime båndene mellom India og Russland. Hendelsen blir omtalt som «et sentralt øyeblikk for militært samarbeid og diplomati.»

India i fokus: Strategisk navigasjon gjennom skiftende geopolitiske farvann 🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt