18. oktober, 2024

En tredjedel av USAs militære kan være roboter innen 2039

Share

Kunstig intelligens og robotteknologi er i ferd med å reformere det amerikanske forsvaret, med potensial til å omdanne opptil en tredjedel av styrkene til roboter de neste tiårene.

USAs tidligere hærsjef, Mark Milley, forutser en betydelig økning i bruk av roboter i det amerikanske militæret. Milley spår at mellom 25% til en tredjedel av USAs militære styrker kan være robotiserte innen de neste ti til femten årene, melder Defense News.

Milley, som nå er pensjonert, fremhevet at disse robotene vil kunne styres og kontrolleres av kunstig intelligens. Han understreket også viktigheten av teknologiske fremskritt og endringer i krigens natur, som vil tillate militære styrker over hele verden å ta raskere og smartere beslutninger.

– Krigens natur, som involverer menneskelig aktivitet og politiske handlinger, endrer seg sjeldent, sa Milley og la til:

– Men krigens karakter, som inkluderer taktikk, teknologi, våpensystemer og lederopplæring, gjennomgår nå den største grunnleggende endringen i menneskets historie med fremveksten av kunstig intelligens og robotteknologi.

Les også: Robotene kommer: USA eksperimenterer med samspill mellom menneske og maskin i krigføring

Han brukte overgangen fra musketten brukt i den amerikanske borgerkrigen til rifler som et eksempel på en transformasjon som for alltid endret landskapet av væpnet konflikt:

– Landene som raskest implementerer disse teknologiene til militært bruk, vil oppnå de mest avgjørende fordelene over sine motstandere, tilføyde Milley.

For at USA skal bevare sin posisjon som verdens mest dominerende militærmakt, understreker Milley at rask tilpasning er nødvendig. Denne tilpasningen må også omfatte betydelige endringer i militærets operasjoner. Han fremhever at gjeldende amerikansk politikk tilsier at mennesker alltid må være involvert og ha kontroll når det gjelder bruk av militære roboter og deres innsats av dødelig ammunisjon. Dette skyldes at mennesker innehar et etisk rammeverk som er avgjørende for beslutningstaking, og som bør prioriteres over alt annet.

– Teknologi har ikke moral, sa Milley, og understreket betydningen av menneskelig overvåking i bruk av avansert militært utstyr.

Game changer?: F-16 styrt av kunstig intelligens i luftkamp

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt