19. september, 2024

Jakten på tillit: Indonesia som fremtidig formuesforvalter?

Share

Indonesia ønsker å posisjonere seg som et senter for formuesforvaltning i Sørøst-Asia-regionen, en ambisjon som krever oppbygging av tillit blant velstående investorer.

Landet planlegger å tiltrekke seg rike individer ved å etablere «single-family offices» i populære lokasjoner som Bali. Bali har potensialet til å tiltrekke seg superrike som søker etter steder å forvalte sin rikdom.

Ifølge en talsmann for regjeringen, vil Indonesia kunne tiltrekke seg finansielle tilstrømninger på mellom 100 millioner og 1 milliard dollar fra disse kontorene, noe som er sammenlignbart med finansielle sentre som Singapore, Abu Dhabi og Hongkong.

Indonesia står overfor utfordringer i å konkurrere med disse etablerte finansielle sentrene som har sterkere omdømme og mer robuste finansielle systemer.

Les også: Indonesia: Et land verdt å holde øye med

– For å være konkurransedyktig må Indonesia forbedre sin institusjonelle kapasitet og styring, argumenterer Siwage Dharma Negara, en seniorforsker ved Singapore’s ISEAS – Yusof Ishak Institute.

– Indonesia må adressere manglene i sitt juridiske system og styrke sin politiske stabilitet og regulatoriske rammeverk, påpeker Maisya Sabhira, en forretnings- og investeringsrådgiver.

Ifølge Deloitte Indonesia var 95 prosent av virksomhetene i landet familieeide i 2019, noe som indikerer en betydelig innenlandsk etterspørsel etter familiekontorer for å bistå med filantropi og arveplanlegging. Disse kontorene ville også gjøre det mulig for rike familier å beholde sin formue i Indonesia i stedet for å flytte dem til utenlandet.

For å etablere seg innen formuesforvaltning, må Indonesia bygge et sterkt omdømme innen sine finansielle og juridiske rammeverk, noe som vil kreve tid og omfattende institusjonelle endringer. Indonesia har en unik kombinasjon av kulturelle og naturlige attraksjoner, som Bali, som kan tilby et særegent preg sammenlignet med andre finansielle sentre.

Professor Gatot Soepriyanto ved Binus University bemerker at Jakartas beslutning om å gjennomføre disse endringene vil avhenge av politisk vilje og støtte fra investorer. Han påpeker også at Indonesias store økonomi og strategiske beliggenhet kan gi det en fordel hvis det klarer å navigere regulatoriske utfordringer og tilby attraktive skatteinsentiver for de rike.

Indonesia kjemper for en plass i det globale halvlederkappløpet

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt