10. oktober, 2024

Tre militærøvelser finner sted i Baltikum

Share

De internasjonale militærøvelsene Jörmungandr 24 og Iron Wolf 2024-2, samt den paramilitære øvelsen Sibul, finner sted i Latvia, Litauen og Estland.

Dette ble rapportert av det estiske forsvarsdepartementet og før skrevet av estiske medier, melder Militarnyi.

Det rapporteres at øvelsen kalt ‘Jörmungandr 24’, startet 26. september og vil vare til 9. oktober ved et øvingsfelt nær den latviske byen Skrunda, som gir mulighet for trening på bataljonsnivå. Det estiske forsvarsdepartementet understreker at det for øyeblikket ikke finnes slike treningsfelt i Estland.

Estland er aktivt med på å bygge opp en treningsinfrastruktur for sin hær, og i september ble det meldt at de planlegger å bruke 500 millioner euro på dette i perioden 2025–2028.

– Først og fremst gir øvelsen oss muligheten til å øve på kamphandlinger på kompani-nivå i et befolket område, med bruk av pansrede kjøretøy. Vi skal trene på både forsvar og angrep, ved å bruke det mest realistiske treningsutstyret og -scenariene, uttalte oberstløytnant Ranno Raudsik, sjef for Estlands oppklaringsbataljon.

I tillegg til oppklaringsbataljonen deltar også enheter fra Heimevernet, Forsvarsakademiet, generalstaben for de estiske forsvarsstyrkene, kampstøttebataljonen til den 1. infanteribrigaden, samt andre enheter som spiller en støtterolle i øvelsen.

Øvelsen Iron Wolf 2024-2 startet 7. oktober og varer til 17. oktober. Den finner sted på Silvestras Žukauskas treningsfelt i Litauen.

Les også: Østfrontens nye forsvarsverker: Polen og Baltikum bygger opp

Over 3200 litauiske og allierte soldater og 700 militære kjøretøy deltar i øvelsen.

I tillegg til litauiske soldater, er soldater fra Belgia, Tsjekkia, USA, Luxembourg, Norge, Nederland og Tyskland involvert.

Fra 7. til 10. oktober vil militært utstyr bevege seg langs veiene i distriktene Jonavos, Ukmergės, Kėdainių, Elektrėnai, Vilniaus, Nemenčinė og Švenčionių. Treningsutstyr vil også bli benyttet.

Fra 7. til 13. oktober gjennomfører det estiske Heimevernet (Estlands frivillige nasjonale forsvarsorganisasjon) Sibul-treningen i Sør-Estland, hvor alle regionale strukturer i organisasjonen deltar.

– Hovedmålet er å øve på utførelse av krigsoppgaver for landforsvarsenhetene under de mest realistiske forhold. Enhetenes hovedaktiviteter er knyttet til forsvarsoppgaver: å opprette kampposisjoner og ulike hindringer, forberede steder for bakhold, beskytte og bemanne kontrollposter og veisperringer, forklarte oberstløytnant Raul Kutt, leder for den sørlige avdelingen av det estiske Heimevernet.

I tillegg til medlemmer av Heimevernet vil også reservister fra hæren delta for å få oppfriskning i våpenhåndtering og skyteferdigheter.

Estland leder an med kostnadseffektiv droneteknologi

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt