19. september, 2024

NUPI-frokostmøte om Sør-Kaukasus: Armenia og Georgias skjebne 🔒

Share

Sør-Kaukasus står i sentrum av en ny geopolitisk brytningstid, hvor regionens sikkerhet er under press fra både gamle allianser og nye utfordringer.

Fredag 13. september ble det holdt et foredrag i regi av Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI) om situasjonen i Sør-Kaukasus av Tom de Waal, en britisk journalist og seniorforsker fra tenketanken Carnegie Europe med spesialisering på Sør-Kaukasus.

De Waal fremhevet hvordan europeiske sikkerhetsmekanismer har vist seg svake i området, og hvordan Russland nå ser mot sør og øst som sine nye strategiske retninger grunnet isfronten med Vesten.

Han understreket hvordan land som Armenia, Aserbajdsjan og Georgia balanserer mellom eksterne stormakter, og forklarte hvordan deres økonomiske og politiske fremtid formes i skyggen av globale spenninger.

Vil du lese mer? Tegn et abonnement i dag, samtidig som du hjelper oss med å lage flere nyhet- og dybdesaker om internasjonale relasjoner, geopolitikk og sikkerhet

Armensk-georgisk strategisk samarbeid: En ny æra? 🔒

Sander Stople
Sander Stople
Samfunnsviter med spesialisering innen samfunnssikkerhet med fokus på informasjonssikkerhet og kraftberedskap på bachelor- og masternivå.

Les mer

Siste nytt