19. september, 2024

Pakistansk statsborger skal ha planlagt terror mot jødisk senter i Brooklyn

Share

En mann fra Pakistan er tiltalt for å ha planlagt en masseskyting mot et jødisk senter i Brooklyn for å støtte terrorgruppen IS.

Muhammad Shahzeb Khan, 20 år, skal ha planlagt et angrep mot et jødisk senter i Brooklyn for å støtte terrorgruppen IS, eller ISIS. Han vurderte også å utføre en skyting den 11. oktober, som er Jom Kippur, den helligste dagen i jødedommen, kommer det frem i en pressemelding fra USAs Justisdepartement.

Khan, som også er kjent som Shahzeb Jadoon, ble arrestert på onsdag i eller nær Ormstown, Canada, som ligger omtrent 19 kilometer fra den amerikanske grensen, uttalte Justisdepartementet. Den amerikanske regjeringen har sagt at de vil søke å få ham utlevert fra Canada.

Khan er tiltalt for ett tilfelle av forsøk på å tilby materiell støtte og ressurser til terrororganisasjonen IS, noe som kan medføre inntil 20 års fengsel.

I følge den kriminelle klagen begynte Khan å uttrykke sin støtte til ISIS og sitt ønske om å utføre terrorangrep til støtte for gruppen så tidlig som i november 2023 gjennom sosiale medier og i kommunikasjon med en FBI-informant.

Les også: Flere kamper mot IS-terrorister i Syria over sommeren

Fra slutten av juli 2024 begynte Khan å kommunisere med to hemmelig politiagenter, og fortalte dem gjennom krypterte meldinger at han planla et angrep på jødiske Chabads i en amerikansk by med en AK-47 automatrifle og hevdet at han hadde funnet en smugler som kunne ta ham over grensen fra Canada til USA. Han endret deretter sitt angrepsmål til New York City, med henvisning til byens store jødiske befolkning.

– Den tiltalte skal ha planlagt et terrorangrep i New York City rundt 7. oktober i år med det uttalte målet å drepe så mange jøder som mulig i IS’ navn, sa justisminister Merrick Garland i en uttalelse.

– Jødiske samfunn – som alle samfunn i dette landet – burde ikke måtte frykte at de vil bli mål for et hatfylt terrorangrep, la han til.

FBI-kontorene i New York, Chicago og Los Angeles etterforsker saken. Justisdepartementet er takknemlig for canadisk rettshåndhevelse for deres handlinger i denne saken. Kontoret for internasjonale saker i Justisdepartementets kriminelle avdeling søker utlevering av Khan fra Canada.
Det har vært en markant økning i rapporter om antisemittisme i USA siden 7. oktober, da Hamas lanserte sine angrep på Israel.

I skyggen av jihad: Kampen for global dominans mellom IS og al-Qaida 🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt