19. september, 2024

Thailand: Ulovlige kinesiske sjåfører utkonkurrerer lokale

Share

Utenlandske bussoperatører presser prisene ned, mens thailandske sjåfører sliter med å konkurrere. 

Thailandske busselskaper opplever økende konkurranse fra kinesiske operatører som tilbyr lavere priser. Flere utenlandske sjåfører arbeider ulovlig som sjåfører av minibussser for turister, noe som skaper utfordringer for de etablerte selskapene, skriver Bangkok Post.

Presidenten i Thai Transportation Operators Association uttaler at ulovlige utenlandske operatører stadig utfordrer lisensierte busselskaper. Han påpeker at spesielt kinesiske turister i økende grad blir transportert av utenlandske firmaer som benytter varebiler eller minibusser til formålet.

Les også: Singapore taper: Malaysia og Thailand tiltrekker seg multinasjonale selskaper

Disse utenlandske sjåførene søker personlig førerkort eller bruker internasjonalt førerkort for å jobbe som sjåfører for små turistgrupper, selv om dette er ulovlig. Å kjøre profesjonelt er en jobb som er reservert for thailandske borgere.

Noen utenlandske operatører registrerer sine selskaper gjennom thailandske stråmenn for å omgå lover og regler. For eksempel tilbyr thailandske operatører en busstjeneste fra Suvarnabhumi flyplass til Pattaya til en pris av 7 000 baht. Kinesiske konkurrenter tilbyr samme tjeneste for halve prisen.

Betalingene fra turistene skjer ofte via utenlandske betalingsapper, noe som gjør det vanskelig for thailandske myndigheter å følge opp og kontrollere disse transaksjonene.

Billig import fra Kina skader Thailands konkurranseevne

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt