2. oktober, 2024

Russland øker produksjonen av jagerflyet «Felon»

Share

Ved å utvide produksjonslinjen for Su-57 «Felon», tar Russland sikte på å forbedre sine luftforsvarskapasiteter gjennom innovative teknologier og økt produksjonseffektivitet.

Russland har tatt et nytt skritt for å utvide sine produksjonskapasiteter for det nye 5. generasjonsjagerflyet Su-57 «Felon», med byggingen av nye fasiliteter ved Komsomolsk-on-Amur Aviation Plant (KnAAZ). Åpningen av disse nye fasilitetene sammenfaller med anleggets 90-årsjubileum, melder Defence-blog.

De nylig lanserte fasilitetene inkluderer en dedikert bygning for testing av flyets drivstoffsystem og fullføringen av første fase av en hangar designet for testing og integrering av radioelektronisk utstyr. Disse utviklingene er nøkkelen til å skalere opp serieproduksjonen av Su-57, som er sentral for Russlands fremtidige luftkampkapasiteter.

– Moderniseringen og utvidelsen av produksjonskapasitetene ved Komsomolsk-on-Amur-anlegget er en del av et flerårig investeringsprogram som involverer betydelig statsfinansiering og selskapets egne ressurser, sa Yuri Slyusar, leder for United Aircraft Corporation (UAC).

– Dette initiativet har resultert i opprettelsen av et avansert, storskala, høyteknologisk produksjonsanlegg for fremstilling av de mest avanserte luftfartssystemene, la han til.

Les også: Historisk hendelse: Moskva bekrefter skade på toppflyet Su-57 «Felon»

Utvidelsen av Su-57-produksjonslinjen er satt til å fortsette, med planer om å introdusere ytterligere fasiliteter, inkludert en hangar for systemtesting og bakketester av Su-57. Det strategiske målet er å fremskynde integrasjonen av dette nye anlegget, ettersom neste fase vil involvere gjenoppbygging av en eksisterende hangar brukt for testing av flysystemer.

– Målet vårt er å få denne fasiliteten operativ så raskt som mulig, sa Alexander Pekarsh, direktør for UAC-filialen ved KnAAZ oppkalt etter Yuri Gagarin, og la til:

– Utvidelsen av anleggets kapasiteter vil også inkludere bygging av en tredje fase av galvanisk produksjon, støttet av statsinvesteringer, sammen med en stor ombygging av andre fasiliteter.

Pekarsh understreket at de nye industrielle kapabilitetene i Komsomolsk-on-Amur vil forbedre effektiviteten og den teknologiske sofistikeringen ved produksjonen av Su-57, og sikre at anlegget kan møte kravene fra det russiske forsvarsdepartementet.

Su-57, Russlands fremste femte generasjons jagerfly, er designet for å konkurrere med de mest avanserte flyene globalt. Utviklingen har vært en hjørnestein i Russlands innsats for å opprettholde sin ledelse innen militær luftfart. Flyet har avansert stealth-teknologi, supermanøvrerbarhet og et omfattende sett med systemer ombord designet for luftoverlegenhet og presisjonsangrep.

Med utvidelsen av produksjonskapasitetene ved KnAAZ, er Russland posisjonert til å øke produksjonen av Su-57 jagerfly.

Historisk hendelse: Moskva bekrefter skade på toppflyet Su-57 «Felon»

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt