20. september, 2024

USA med omfattende infrastrukturkontrakt for Indo-Stillehavsregionen

Share

Den amerikanske marinen har utlyst en ny kontrakt for bygging og oppgradering av forsvarsanlegg i Stillehavsregionen.

Kontrakten, som inngår i det såkalte Pacific Deterrence Initiative (PDI), omfatter områder som Kokosøyene, Papua Ny-Guinea og Øst-Timor. Dette er en del av en bredere satsing for å styrke USAs militære tilstedeværelse og samarbeid med allierte i Indo-Stillehavsregionen. Dette melder Defence Connect. 

Byggeprosjektene inkluderer mulige nybygg, reparasjoner, og oppgraderinger av forskjellige anlegg som kaianlegg, rullebaner, drivstofflagring og annen kritisk infrastruktur. Arbeidene skal utføres på en rekke steder under USAs NAVFAC Pacifics ansvar (den amerikanske marinens ingeniørsystemkommando i Stillehavet).

Dette åpne anskaffelsesprosjektet har ingen spesifikke reservasjoner. Det er forventet at minst tre kontrakter vil bli tildelt, hver med en grunnperiode på 60 måneder og tre opsjonsperioder på 12 måneder, med en samlet kontraktsverdi på opptil 15 milliarder dollar fordelt på alle mottakere. Oppdrag vil typisk variere fra 20 millioner til 2 milliarder dollar. De viktigste områdene for gjennomføring er forventet å være i Australia, Mikronesia og Filippinene.

I tillegg er det er ventet at disse kontraktene kan inkludere prosjekter på Kokosøyene, Papua Ny-Guinea, Øst-Timor, Bandiana, Palau, Tinian, US Pacific – Midway, US Pacific – Wake Island, og andre områder under NAVFAC Pacifics ansvar.

Les også: Maritim militærøvelse i Indo-Stillehavet: Sammen for navigasjonsfrihet

I forbindelse med prosjektet på Kokosøyene har det australske forsvarsdepartementet allerede kunngjort oppgraderinger av flyplassen der. Den eksisterende rullebanen er ikke tilstrekkelig for å håndtere større militære fly, og derfor er det planlagt forbedringer som skal sikre at dette lar seg gjøre. Arbeidene forventes å starte i 2024 og ferdigstilles innen 2027.

‘CKI Airfield Upgrade Project’ foreslår å forbedre rullebanens infrastruktur, oppgradere belysning og drenering, utvikle en ny permanent kai og fjerne avfall fra West Island. Prosjektet vil bli gjennomført på flyplassen og Rumah Baru havneanlegg.

Kontrakten er en del av et større rammeverk med en total verdi på opptil 15 milliarder dollar. Den har som mål å styrke infrastrukturen og beredskapen i regionen, samtidig som den gir bedre kapasitet til å støtte allierte og partnere. Dette er viktig for å sikre stabilitet og sikkerhet i Indo-Stillehavsregionen, der USA og deres allierte ser en økende strategisk betydning.

Reduser avhengigheten av Kina, ikke send skip til Indo-Stillehavet

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt