19. september, 2024

Fra idealisme til realisme: Tysklands geopolitiske oppvåkning 🔒

Share

Dette er en del av Geopolitikas intervjuserie om «gjennomførbarheten til europeisk strategisk autonomi» med en rekke sikkerhetspolitiske eksperter fra USA og Europa.

En innføring til konseptet kan leses her.

Britiske konservative perspektiver kan leses her.

Perspektivet til en fransk Brüssel-veteran kan leses her.

Synspunktet til den amerikanske realisten kan leses her.

Perspektivet til den klassiske konservative amerikaneren kan leses her.

Dr. Barbara Lippert er en anerkjent tysk ekspert på europeiske forhold og tjenestegjør for øyeblikket som direktør for forskning i styret ved det anerkjente og partinøytrale tyske instituttet for internasjonale og sikkerhetsstudier, Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).

Med en fremragende karriere som strekker seg over to tiår innen feltet, begynte Dr. Lippert sin karriere ved Institutt for europeisk politikk (IEP) i 1992, hvor hun var nestleder frem til 2009. Hun tok sin doktorgrad i statsvitenskap fra Universitetet i Bonn, hvor hun også studerte moderne historie, østeuropeisk historie og slaviske studier.

Dr. Lipperts forskning fokuserer hovedsakelig på EUs utvidelsespolitikk, den europeiske naboskapspolitikken (ENP) og prinsippene for europeisk integrasjon. Hennes innsikter er avgjørende for å forstå implikasjonene av europeisk utvidelse både på EUs politiske system og Tysklands tilnærming til europeiske saker. Som en ledende stemme i omorganiseringen av europeisk sikkerhet, fortsetter Dr. Lippert å bidra betydelig til akademiske og politiske kretser med sine omfattende analyser og publikasjoner om disse kritiske emnene.

– I denne verdenen er militærmakt og krig tilstede, og det er nødvendig for Tyskland å være forberedt på å motvirke og også avskrekke potensiell aggresjon og fiender, sier Lippert til Geopolitika.

Vil du lese mer? Tegn et abonnement i dag, samtidig som du hjelper oss med å lage flere nyhet- og dybdesaker om internasjonale relasjoner, geopolitikk og sikkerhet

Norge ved et veiskille: Fra idealisme til realpolitikk

Les mer

Siste nytt