19. september, 2024

Kamper ved Eufrat: SDF slår tilbake mot regime-støttede leiesoldater

Share

Tirsdag kveld angrep militsgrupper tilknyttet de syriske regjeringsstyrkene områder holdt av SDF langs den østlige bredden av Eufrat-elven, øst for Deir ez-Zor.

Mediesenteret til de Syriske demokratiske styrkene (SDF) ga ut en uttalelse om angrepene fra leiesoldater knyttet til den syriske regjeringen. Uttalelsen forklarte: «Sent tirsdag kveld og tidlig onsdag morgen, lanserte leiesoldater støttet av det syriske regimet og grupper fra de såkalte Nasjonale Forsvarsstyrkene et bakkeangrep mot områder langs de østlige breddene av Eufrat-elven, øst for Deir ez-Zor.» Dette rapporterer North Press. 

Det ble videre opplyst: «Dette angrepet, som ble støttet av vilkårlig og intens artilleriild, utløste harde kamper mellom vårt SDFs militærråd i Deir ez-Zor og Hajin og angripende grupper i nærheten av Dhiban, Al-Latwa og Abu Hamam.

SDF (Syriske demokratiske styrker) er en kurdisk ledet militærkoalisjon som kjempet mot IS i 2015 og som senere har kjempet mot Al-Assads regjeringsstyrker i Syria. Militsgruppen har også medlemmer fra den syriske opposisjonen og den frie syriske hær.

Den vilkårlige beskytningen fra syriske regimestyrker førte til at to sivile ble drept og fem andre skadet i Dhiban og Al-Lutwa. Det ble også rapportert om sivile tap i byen Al-Shuhail.

Uttalelsen la til: «Som svar på denne aggresjonen utøvde våre styrker sin legitime rett til å forsvare vårt område og vårt folk. De slo tilbake angrepet og utfører nå opprydningsoperasjoner for å eliminere eventuelle gjenværende trusler fra angripende grupper.»

Et bakkeangrepet i det østlige landlige området av Deir ez-Zor, i Øst-Syria, skal ha vært  planlagt av Irans Revolusjonsgarde (IRGC) sammen med en tjenestemann fra den syriske regjeringens etterretningstjeneste.

Les også: På randen av åpen krig: Hvordan et luftangrep i Syria endrer spillereglene

Kilder har avslørt at Haj Muhammad, en tjenestemann i IRGC, møtte den syriske etterretningstjenestens offisielle representant i Damaskus for fire dager siden, og de la en plan for å angripe det østlige landlige området av Deir ez-Zor, et område under kontroll av de Syriske demokratiske styrkene (SDF).

Etter møtet dro Haj Muhammad til Deir ez-Zor og møtte irakiske ledere fra sjiamilitsene De populære mobiliseringsstyrkene (PMF) og syriske ledere tilknyttet de iranske militsene, inkludert Hashim al-Sattam og Firas al-Iraqi.

Den iranske tjenestemannen fortsatte deretter til byen Abu Kamal og landsbyen Hatla, øst for Deir ez-Zor. Besøket var strengt hemmelig, og de benyttet sivile kjøretøyer, bemerket kilden.

Han forklarte at blant ordrene gitt til al-Sattam var å distrahere SDFs poster på flere punkter og angripe fra andre punkter gjennom en lokkedue-taktikk. Al-Sattam organiserte denne planen og mobiliserte dusinvis av militante til disse områdene.

Kilden påpekte at al-Sattam nå forbereder dusinvis av militante på å angripe over 15 andre poster tilhørende SDF i området for å distrahere dem, og bemerket at de militante som mobiliseres for dette angrepet vil være irakiske statsborgere fra de iransk-støttede militsene Sayyid al-Shuhada og Imam Ali-militsen.

Ukraina-krigen i utlandet: Jakten på russiske soldater i Sør-Syria

 

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt