3. oktober, 2024

Russisk helikopter skutt ned av eget luftforsvar over Donetsk

Share

En skjebnesvanger feil fra russisk luftforsvar førte til at et Mi-8 helikopter ble skutt ned over den okkuperte byen Donetsk denne onsdagen.

Ifølge flere russiske kilder, sitert av Defence-blog, ble et Mi-8 helikopter utilsiktet truffet av sitt eget luftvernsystem under en operasjon nær Donetsk. Hendelsen skjedde samtidig som ukrainske styrker gjennomførte et vellykket angrep med presisjonsstyrte bomber mot en russisk militærbase i Proletarsky-distriktet i Donetsk.

Det russiske luftforsvaret var i gang med å avverge et angrep med missiler og bomber fra Ukraina da feilskjæret inntraff. Helikopteret, som spilte en sentral rolle i evakueringen av sårede, viste seg å være på et oppdrag for å transportere presisjonsammunisjon da det ble truffet.

Debris fra helikopteret skal ha falt flere kilometer unna eksplosjonsstedet, noe som ytterligere indikerer omfanget av denne feilvurderingen. Dette tilfellet av vennlig ild belyser risikoen knyttet til bruk av tungt luftvern i tettbebygde områder og dets tap understreker de betydelige utfordringene som russiske styrker møter i det omstridte området.

Video: Nytt tungt infanterikjøretøy observert i Russland

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt