USAs forsvarslagre tømmes raskt som følge av pågående støtte til allierte land i konfliktområder. Pentagon står overfor store utfordringer i å tilpasse industriell kapasitet til krigsberedskap.
Ifølge Defense News står USA overfor utfordringer med å oppfylle den samlede ammunisjonsetterspørselen fra Israel, Ukraina og Taiwan på grunn av økende etterspørsel og begrensede lagre. USA har overført titusenvis av bomber og granater til Israel siden Hamas’ angrep 7. oktober. Imidlertid har ikke Israel mottatt alt de har bedt om fordi det amerikanske militæret mangler kapasiteten til å levere noen av de forespurte våpnene.
Den amerikanske administrasjonen har også sendt betydelige mengder materiell til Ukraina siden Russlands invasjon i 2022 og forbereder nå en storstilt våpenforsyning til Taiwan i håp om å avskrekke et potensielt kinesisk angrep. Dette har lagt enormt press på Pentagon, som nå må vurdere risiko mens de transformerer forsvarsindustrien fra fredstid til krigsberedskap.
Bryan Clark fra tenketanken Hudson Institute uttalte at det amerikanske forsvarsdepartementet sannsynligvis nærmer seg det minimale antallet våpen som trengs for å håndtere flere samtidige bakkekampscenarioer:
Les også: USA styrker sitt militære fotavtrykk Øst-Asia med F-22 Raptors på Okinawa
– Avhengig av hvordan ledelsen har besluttet å håndtere risiko, kan de allerede ha gått under dette tallet, advarte han.
I tillegg til våpenforsyningene, opplever Pentagon utfordringer med å produsere nok våpen til å utføre den nasjonale forsvarsstrategien globalt. En republikansk kongressmedarbeider uttalte under anonymitet til Defense News at spesielt for Indo-Stillhavsregionen var kravene til ammunisjon langt fra å være oppfylt før Ukraina-krisen.
Pentagon har lenge neglisjert kjøpet av ammunisjon til fordel for plattformer som skip eller fly i de årlige budsjettene, noe som har ført til at noen selskaper har trukket seg fra markedet. Dette reduserer antallet bedrifter som vil bygge disse våpnene og hastigheten som de kan produseres i.
USAs forsvarsminister Lloyd Austin har uttrykt bekymring i Kongressen om arbeidskraftmangel i den industrielle basen, som har ført til at noen ammunsjonsprodusenter har krevd ekstra skift for å opprettholde produksjonstaktene. Dette understreker de mange utfordringene Pentagon står overfor når de prøver å oppfylle både nasjonale og internasjonale våpenbehov i en tid med økende global spenning.