21. desember, 2024

Singapore taper: Malaysia og Thailand tiltrekker seg multinasjonale selskaper

Share

Med stigende kostnader i Singapore ser multinasjonale selskaper mot Malaysia og Thailand for å etablere sine regionale hovedkvarter.

Singapore mister sin glans som sørøstasiatisk base for multinasjonale selskaper, skriver Nikkei.  Singapore har lenge vært basen for multinasjonale selskapers sørøstasiatiske hovedkvarter. Imidlertid begynner stadig flere av å plassere seg utenfor Singapore for å spare penger. Denne utviklingen er tydelig blant både japanske og europeiske firmaer som vurderer alternativer grunnet økende kostnader. 

Skattefordeler 

Til tross for at Singapore fortsatt er den ledende huben for japanske selskapers sørøstasiatiske hovedkvarter, valgte Sakata Inx, en produsent av trykkfarge, å etablere et regionalt hovedkontor i Malaysia i februar. Dette nye hovedkontoret skal overvåke virksomheten i Sør-Asia og Sørøst-Asia, inkludert India, Thailand, Vietnam og Indonesia. Sakata Inx pekte på skattefordeler som en avgjørende faktor for valget av Malaysia, med den malaysiske regjeringens introduksjon av «global service hub»-skatteinsentiver som inkluderer foretrukne inntektsskattesatser på 5 til 10 prosent i opptil et tiår.

Thailand er også en ledende kandidat til å tiltrekke seg regionale hovedkvarter, ofte valgt i forbindelse med planer om å utvide produksjon og salg. Nissin Foods Holdings flyttet sitt sørøstasiatiske hovedkontor fra Singapore til Thailand i 2020, og den thailandske regjeringen arbeider også for å lokke multinasjonale selskaper med skatteinsentiver.

Les også: Historisk vending: Japan forlater negativ rentepolitikk

En nylig undersøkelse utgitt av Japan External Trade Organization viste at blant japanske selskaper med regionale hovedkvarter i Singapore, hadde 31 prosent delvis flyttet sine funksjoner til et annet land eller vurderte å gjøre det, en betydelig økning fra 7,4 prosent i regnskapsåret 2019. Thailand var det mest populære landet blant respondenter som hadde flyttet eller vurderte å flytte til et annet land.

Denne trenden reflekteres ikke kun blant japanske selskaper; i en undersøkelse fra 2023 utført av European Chamber of Commerce i Singapore, uttrykte 69 prosent av de spurte at de ville være villige til å flytte noe personell ut, gitt de stigende driftskostnadene. Selv om Singapore fortsatt har fordeler med beliggenhet, språkferdigheter og finansielle tjenester, indikerer denne utviklingen at de kan oppleve en utflytting, primært innen salg og lignende funksjoner, for tiden.

Pakistans økonomi på randen: Millioner risikerer fattigdom

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.
Bell Icon

Du har nettopp lest en gratisartikkel

Geopolitika lever kun gjennom sine lesere. For å støtte oss abonnér eller donér!

Les mer

Siste nytt