3. oktober, 2024

Flyreiser mellom Kina og USA sliter med tomme seter

Share

Billettpriser og visum hemmer interessen for reiser mellom Kina og USA.

Flere reiser mellom Kina og USA klarer ikke å fylle setene sine. Dette skyldes høye priser, visum og billigere alternativer med mellomlandinger. Flyene flyr med kun 75 prosent av kapasiteten, ifølge Li Hanming. Til sammenligning var gjennomsnittet for internasjonale flyvninger 85 prosent i juni, skriver South China Morning Post.

Antallet flyvninger mellom de to landene er betydelig redusert sammenlignet med før pandemien. I juli var frekvensen kun 23,6 prosent av hva den var i juli 2019. Det amerikanske markedet, som tidligere var en stor del av Kinas internasjonale reiser, har falt til 13. plass på listen over Kinas viktigste internasjonale markeder.

Forretningsreiser har minket siden investorer i begge land er bekymret for potensiell fiendtlighet mot sine investeringer, noe som er en konsekvens av handelskrigen mellom USA og Kina som startet i 2018. Mange i San Francisco-området med røtter i Kina velger ofte å fly til byer som Beijing, Shanghai, Guangzhou og Wuhan. Noen velger imidlertid å mellomlande i Seoul eller Taipei for å spare opptil 300 dollar per billett.

Les også: USA og Kina i strategisk maktspill: Fremtiden for geopolitikk i Øst-Asia

Reiser til Kina har nesten alltid ledige seter, men reisebyrået Dream Holiday forventer en økning i turer mellom San Francisco og Guangzhou i den billige perioden fra september til november. Selskapet mener det er for mange flyvninger til Hongkong og etterlyser flere direkteruter til fastlands-Kina, noe den amerikanske regjeringen foreløpig ikke har godkjent.

Flere flyselskaper, inkludert Delta Air Lines og United Airlines, venter med å øke antallet reiser selv om United har planer om å øke frekvensen på ruten Shanghai-Los Angeles fra fire til syv ukentlige flyvninger i oktober. Passasjerene på disse flyvningene er en blanding av forretningsreisende, turister og studenter. Analytikere tror flyselskapene vil beholde dagens kapasitet i håp om at etterspørselen vil øke.

«Død ved tusen kutt»: Beijings geopolitiske strategi i stormaktskampen mot USA 🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt