18. oktober, 2024

Eksplosjon i Tel Aviv trolig forårsaket av drone

Share

Israels militære har iverksatt en grundig gjennomgang etter at en eksplosjon rystet Tel Aviv, uten at noen flyalarmer ble utløst.

Det israelske militæret opplyste at de etterforsker et tilsynelatende droneangrep som rammet sentrale Tel Aviv tidlig fredag morgen. Eksplosjonen utløste ikke flyalarmene, melder Reuters.

Eksplosjonen skjedde noen timer etter at det israelske militæret bekreftet at de hadde drept en høytstående kommandant fra den Iran-støttede Hizbollah-militsen i Sør-Libanon.

– En første undersøkelse indikerer at eksplosjonen i Tel Aviv var forårsaket av at et luftmål falt ned, og ingen sirener ble aktivert. Hendelsen er under grundig gjennomgang, sa militæret i en uttalelse.

Les også: – Kina drar nytte av krigene i Midtøsten og Ukraina 🔒

Det ble også opplyst at luftpatruljer er økt for å beskytte israelsk luftrom, men at ingen nye sivilforsvarstiltak er iverksatt.

Den militære talsmannen for Jemens houthi-milits, som på samme måte som Hizbollah støttes av Iran, sa på det sosiale mediet X at gruppen vil avsløre detaljer om en militæroperasjon som rettet seg mot Tel Aviv.

Politiet opplyste at liket av en mann ble funnet i en leilighet nær eksplosjonsstedet og at omstendighetene blir etterforsket.

Bilder fra stedet viser knust glass spredt over fortauene i byen mens folkemengder samlet seg nær en bygning med sprengningsskader. Området var avsperret med politibånd.

Hizbollah og Houthiene har økt angrepene mot Israel og vestlige mål, og sier at de handler i solidaritet med palestinerne etter at Israel invaderte Gaza-stripen etter et angrep fra Hamas-militante i Sør-Israel.

Allierte eller motstandere? Israel og Kina i kampen mot terror 🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt