18. oktober, 2024

Republikanere skylder på «demokratisk retorikk» etter attentatforsøk på Trump

Share

Etter et mislykket attentat mot Donald Trump peker republikanerne på demokratenes oppildnende retorikk som en mulig årsak til angrepet.

Tidligere president Donald Trump unnslapp så vidt et attentatforsøk under et valgmøte i Butler, Pennsylvania, lørdag, og mange republikanere peker nå på demokratenes retorikk som en drivkraft bak volden, skriver Le Monde.

Gjerningsmannen, identifisert som 20 år gamle Thomas Matthew Crooks fra Bethel Park, Pennsylvania, ble skutt og drept av sikkerhetstjenester etter å ha åpnet ild med et AR-15 angrepsrifle. Hendelsen fant sted under en tale av Trump, som raskt ble skjermet av Secret Service etter å ha blitt truffet i øret.

I kjølvannet av angrepet har ledende republikanere rettet skarp kritikk mot demokratene. De anklager dem for å ha skapt et fiendtlig klima gjennom deres karakteriseringer av Trump som farlig. «For år, og selv i dag, har venstreorienterte aktivister, demokratiske donorer og nå Joe Biden kommet med forkastelige bemerkninger og beskrivelser om å skyte Donald Trump,» uttalte Chris LaCivita, strateg for Trumps valgkamp.

Les også: Forsøk på attentat mot Trump under valgkampanje etter alvorlig sikkerhetssvikt

Flere republikanere, deriblant Donald Trump Jr., har uttalt at angrepet er et direkte resultat av demokratenes aggressive retorikk mot Trump. «Han vil aldri slutte å kjempe for å redde Amerika, uansett hva radikale venstreorienterte kaster mot ham,» sa Trump Jr. om sin far.

President Joe Biden og tidligere president Barack Obama har begge fordømt volden og oppfordret til enhet og sivilisert oppførsel i politikken, men dette har ikke dempet kritikken fra republikanernes side.

Denne dramatiske hendelsen kommer bare dager før Republikanernes landsmøte, hvor Trump vil bli nominert som partiets presidentkandidat, og setter et skarpt fokus på sikkerhetsarrangementene rundt politiske arrangementer og den opphetede politiske atmosfæren i USA. Med Republikanernes landsmøte rett rundt hjørnet, forventes det at sikkerheten og den politiske retorikken vil være sentrale temaer i tiden som kommer.

Verdensledere fordømmer skyting på Trump-rally og politisk vold

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

1 kommentar

Les mer

Siste nytt