28. september, 2024

USA utvider sanksjoner mot salg av halvlederkomponenter til Russland

Share

Biden-administrasjonen trapper opp tiltakene med nye sanksjoner som retter seg spesifikt mot halvlederhandel mellom Kina og Russland.

USA planlegger på onsdag å kunngjøre utvidede sanksjoner mot salg av halvlederkomponenter og andre varer til Russland, melder Reuters. Målet er å ramme tredjepartsselgere i Kina, opplyser kilder kjent med planene. Dette trinnet er del av et bredt initiativ fra Biden-administrasjonen for å svare på Russlands forsøk på å omgå vestlige sanksjoner og kvele landets krigsinnsats mot Ukraina.

Administrasjonen vil kunngjøre at den utvider eksisterende eksportkontroller til å inkludere varer merket som amerikanske, ikke bare de som er produsert i USA, sa kildene. De vil også peke ut visse enheter i Hongkong som de hevder sender varer til Moskva. Det Hvite Hus og Handelsdepartementet hadde ingen umiddelbare kommentarer til endringene.

Talsperson for Det hvite hus, John Kirby, informerte tidligere på tirsdag journalister om at Washington vil annonsere nye sanksjoner og eksportkontroller mot Russland. Nyheten kom samtidig som president Joe Biden forberedte seg på å reise tidlig onsdag til et toppmøte i Sør-Italia med ledere fra andre G7-demokratier.

Les også: Foreløpig flopp for Russlands egen mikrobrikke

Et av hovedmålene for G7-lederne er å styrke støtten til Ukraina, nå i det tredje året med motstand mot Russlands invasjon, og å degradere den russiske krigsmaskinen, sa en av kildene. Amerikanske tjenestemenn har uttrykt økende frustrasjon over Kinas voksende handel med Russland, noe som de mener lar Moskva fortsette å bevæpne militæret sitt. Eksport fra Kina og andre land av maskinverktøy og annet produksjonsutstyr hjelper til med å produsere våpen som tidligere ble importert, fortalte to kilder kjent med saken.

Det er behov for endringer for å utvide definisjonen av amerikanske varer som dekkes av eksportkontrollene, argumenterer de, ettersom Moskva nå har skiftet hele sin økonomi til å fokusere på krigen. Daleep Singh, nasjonal sikkerhetsrådgiver for internasjonal økonomi i Det hvite hus, fortalte Center for a New American Security i forrige uke at Ukrainas president Volodymyr Zelenskij skulle understreke den alvorlige situasjonen ukrainske styrker står overfor i kampen mot Russland til G7-lederne.

Washington står også klart til å kunngjøre betydelige nye sanksjoner mot finansinstitusjoner og ikke-banker som er en del av «teknologi- og varekanalene» som forsyner det russiske militæret, sa kildene.

Halvledernes sentrale rolle i global geopolitikk 🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt