20. september, 2024

Tysk inflasjon forblir stabil som gir tegn til økonomisk bedring i eurosonen

Share

Tyskland opplever en stabil inflasjon, noe som gir håp om økonomisk bedring i hele eurosonen.

Wall Street Journal melder at inflasjonen i Tyskland holder seg stabil, noe som viser til økende tegn på at prispresset i eurosonens største økonomi har kjølt seg ned på en bærekraftig måte.

Forbrukerprisene var i gjennomsnitt 2,2 % høyere enn i april i fjor, samme rate som i mars, basert på nasjonale standardfigurer fra det tyske statistikkbyrået Destatis. Kjerneinflasjonen, som ekskluderer mat- og energipriser, falt til 3,0 % på årsbasis.

Les også: Økte oljepriser styrker Russlands økonomi

Denne inflasjonsraten, som stemmer overens med økonomers forventninger, er den laveste på nesten tre år. Dette styrker tilliten til at inflasjonen har stabilisert seg i hele eurosonen. Den 20 medlems valutablokken forventes å registrere gjennomsnittlige prisøkninger på 2,4 % i april, som i mars, et resultat som synes sannsynlig, med mindre det kommer store overraskelser fra Frankrike eller Italia.

Med en inflasjon som nå ligger betraktelig nærmere Den europeiske sentralbankens mål på 2 %, ser det stadig mer sannsynlig ut at banken vil å begynne å kutte rentene på sitt møte i juni. Økonomien i eurosonen har begynt å vise noen tegn til bedring, men opphentingen forblir svak og ustabil foreløpig, og en reduksjon i lånekostnader ville tilby en nødvendig stimulans til blokkens vekst.

Økonomi først, verdier sist? Litauisk professor om Norges kritiske veivalg i møtet med Kina 🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt