18. oktober, 2024

India lanserer avansert kjernefysisk ubåt for å møte regionale utfordringer

Share

India utvider sin nukleære avskrekking gjennom innføringen av en ny og kraftig kjernefysisk ubåt designet for å håndtere økende geopolitisk spenning.

India har nylig tatt et nytt skritt i å styrke sin militære kapasitet ved å innlemme sin tredje selvbygde, kjernefysiske angrepsubåt (SSBN), kjent som S-4. Dette skjer i en tid der spenningen øker i Indo-Stillehavsregionen, særlig med tanke på Kinas voksende militære tilstedeværelse, skriver EurasianTimes

S-4, som er den tredje i Arihant-klassen, ble observert på satellittbilder tatt ved det hemmelige Ship Building Centre (SCB) i Visakhapatnam, sammen med sine to forgjengere. Dette markerer en betydelig utvidelse av Indias nukleære kapasiteter, ettersom S-4 vil kunne bære dobbelt så mange ballistiske missiler sammenlignet med tidligere modeller.

Denne ubåten er utstyrt med K-4 ballistiske missiler som har en rekkevidde på opptil 3.500 kilometer, en betydelig forbedring fra K-15-missilene som bare har en rekkevidde på 750 kilometer. Dette langtrekkende våpensystemet er avgjørende for India gitt den økende spenningen med Kina, hvor de kortere rekkeviddene til de tidligere missilene var utilstrekkelige for å nå viktige mål.

Les mer: Diplomatisk dans: India og Europa styrker båndene

Innføringen av S-4 i den indiske marinen forsterker landets «nukleære triade», som er evnen til å utføre kjernefysiske slag fra land, luft og sjø. Dette er spesielt viktig for å opprettholde en troverdig andre-streik kapasitet, noe som er kritisk for en nasjon med en «ingen først bruk»-politikk på kjernefysiske våpen.

India har hatt en langvarig hemmeligholdelse rundt sitt prosjekt for å bygge en troverdig kjernefysisk avskrekking. Med støtte fra Russland har India oppnådd nødvendig erfaring og teknologi for å operere disse avanserte undervannsfartøyene, noe som ytterligere demonstrerer landets engasjement for å opprettholde en sterk og selvstendig forsvarskapasitet.

Dette nyeste tilskuddet til Indias flåte understreker landets økende fokus på å sikre sin maritime sikkerhet og avskrekkingsevne, i en tid hvor regional stabilitet er av stadig større bekymring.

Samarbeidet mellom India og Norden blomstrer som aldri før 🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt