23. oktober, 2024

Malteserordenen gir håp og hjelp til Ukraina i krigens mørke

Share

Malteserordenen tilbyr omfattende humanitær hjelp og psykologisk støtte til Ukraina, og dekker både umiddelbare behov og langsiktig gjenoppbygging.

To år med støtte gjennom to år med krig i Ukraina har Malteserordenen stått fast i sitt engasjement for å hjelpe ofrene for konflikten, melder Vatican News.

I samarbeid med Ukrainas ambassade til Den hellige stol arrangerte Malteserordenen en konferanse 21. oktober med temaet: «Den humanitære krisen i Ukraina under krigstid og Malteserordenens støtte».

En diplomatisk milepæl Ukrainas ambassadør til Den hellige stol, Andrii Yurash, understreket betydningen av denne konferansen da han snakket med Vatikanets nyhetskanal.

– Dette møtet er svært viktig av to grunner, sa han. Det markerer 15-årsjubileet for de diplomatiske relasjonene mellom Ukraina og Den hellige stol, noe som i seg selv er en milepæl.

Ambassadør Yurash fremhevet også den mer personlige betydningen av anledningen.

– Dette er en mulighet for oss til å uttrykke vår takknemlighet overfor Malteserordenen, ikke bare for de siste 16 årene med diplomatiske relasjoner, men for hele deres periode med tilstedeværelse i Ukraina.

Malteserordenen har vært aktiv i Ukraina siden 1992, og deres innsats har vært særlig viktig etter den russiske invasjonen i 2022. Ifølge Yurash er deres humanitære arbeid det mest omfattende siden andre verdenskrig.

– Vi er dypt takknemlige for deres støtte, la han til.

En pågående krise Malteserordenens landskoordinator i Ukraina, Mohammed El Hajj, påpekte at krisen i landet er langvarig, med enorme psykologiske konsekvenser for befolkningen.

Les også: Aserbajdsjan vurderer gassleveranse via Ukraina

– De psykologiske behovene er massive og berører alle, enten de bor i øst eller vest, forklarte han.

Ordenens arbeid i Ukraina startet allerede i 2014 med fokus på mental helse og psykologisk støtte. Siden den fullskala invasjonen i 2022 har deres innsats utvidet seg til å inkludere humanitær hjelp som mat, hygienekit og medisinsk hjelp.

Den langvarige krigen har påført ukrainere dyp traume, noe som vil kreve psykologisk støtte i mange år fremover.

– Behovet for mental helsepleie kan vare i minst fem til ti år til, understreket El Hajj.

Blikket rettet mot fremtiden Mens krigen fortsetter, forbereder Malteserordenen seg på fremtidige behov ved å fokusere på tidlig gjenoppbygging.

– Det vil være avgjørende for å gjenoppbygge samfunnet, forklarte El Hajj.

Han fremhevet også viktigheten av «vinterforberedelser», ettersom Ukraina står overfor enda en streng vinter, med over 60 prosent av energiinfrastrukturen ødelagt.

– En av våre viktigste nødresponsen i vinter, og mest sannsynlig også neste vinter, er å støtte Ukrainas energibehov, spesielt i øst og sør, hvor skadene er størst, la han til.

Utrettelig engasjement Malteserordenen fortsetter sitt engasjement for å støtte det ukrainske folket gjennom nødhjelp, psykologisk støtte og langsiktig gjenoppbygging.

– Vi er takknemlige for all hjelp vi kan få, avsluttet ambassadør Yurash.

Større en Ukraina: En global konflikt mellom demokrati og autoritarisme

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt