23. oktober, 2024

Ukraina og FN hjelper veteraner og kvinner med opplæring innen landbruket

Share

Ukraina styrker landbrukssektoren med støtte fra FN gjennom nye opplæringsprogrammer for kvinner og veteraner.

Under Verdens matdag i Italia møttes Ukrainas landbruksminister, Vitaliy Koval, med generaldirektøren for FNs mat- og landbruksorganisasjon (FAO), Qiu Duanyu.

Samtalen dreide seg om støtte til landbruket i Ukraina og nye samarbeidsområder mellom departementet og FAO, meldte UNN.

– Vi er svært takknemlige for FAOs støtte til landbruket i Ukraina. Spesielt viktige er kornlagringsposer i frontlinjeområdene, noe som er avgjørende for våre bønder, sa Koval.

Støtte til ukrainske bønder

Koval fremhevet også viktigheten av å kjøpe produkter fra lokale bønder for å bistå land som Sudan, Palestina og Libanon. FAO støtter flere land samtidig, og dette samarbeidet bidrar til å opprettholde stabilitet i utsatte regioner.

Les også: EU ministre fokuserte på matproduksjon under «PeaceBread»-konferansen

Ifølge Koval er en av hovedutfordringene i den ukrainske landbrukssektoren i dag å styrke eksporten av bearbeidede produkter med høyere verdiskaping. Dette vil ikke bare bidra til å skape flere arbeidsplasser i Ukraina, men også øke inntektene fra eksport.

Fokus på kvinner og veteraner

Et annet sentralt tema under møtet var FAOs programmer for å lære opp ukrainske kvinner og veteraner i nye landbruksyrker. Dette tiltaket skal bidra til rehabilitering og sosial integrering etter krigen. Koval påpekte at denne typen opplæring er avgjørende for å sikre at disse gruppene kan få en meningsfylt jobb og en ny start.

– Ukraina vil motta enda mer støtte fremover, forsikret Qiu Duanyu under møtet. Partene ble enige om å utforske nye områder for samarbeid mellom det ukrainske landbruksdepartementet og FAO.

Økt aktivitet i ukrainske havner

Siden oppstarten av den ukrainske sjøkorrridoren har havnene i Stor-Odessa allerede håndtert 75 millioner tonn last, hvorav over 50 millioner tonn er landbruksprodukter fra ukrainske bønder.

Disse initiativene viser en tydelig vilje til å styrke Ukrainas landbrukssektor, både nasjonalt og internasjonalt. Gjennom støtte fra FAO og en klar satsing på både eksport og sosial integrering, tar Ukraina nye skritt mot en mer robust og bærekraftig fremtid for landbruket.

Det er på tide å gi landbruket den oppmerksomheten det fortjener

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt