22. oktober, 2024

BRICS-toppmøtet: Indias statsminister Modi kan møte Irans president Pezeshkian

Share

Indias statsminister Narendra Modi kan benytte BRICS-toppmøtet i Russland til å diskutere alvorlige spørsmål knyttet til Midtøsten med Irans president Masoud Pezeshkian.

Indias statsminister Narendra Modi kan møte Irans president Masoud Pezeshkian på sidelinjen av BRICS-toppmøtet, ifølge en rapport fra Times of India publisert 21. oktober. Det rapporteres at de to nasjonene nå holder på å sluttføre detaljer rundt møtet, skriver IntelliNews.

Modi vil delta på BRICS-møtet i Kazan, Russland, i dag. Det 16. BRICS-toppmøtet som finner sted fra 22. til 24. oktober. Under besøket i Russland vil Modi angivelig også ha bilaterale samtaler med flere av sine motparter fra andre BRICS-medlemsland. Det er også mulig at ledere fra utvalgte land utenfor BRICS vil møte den indiske statsministeren.

Les også: Hvordan Iran ser på Midtøsten: Intervju med Irans parlamentspresident

Times of India melder at dersom møtet finner sted, vil dette være det første bilaterale møtet mellom de to lederne siden Pezeshkian tiltrådte som Iran president i juli i år. Situasjonen i Midtøsten vil sannsynligvis bli et viktig tema under BRICS-toppmøtet.

Under møtet med Pezeshkian forventes det at Modi vil ta opp spørsmålet om en mulig våpenhvile i Gaza og understreke behovet for å hindre at konflikten sprer seg til resten av regionen, ifølge Times of India.

I slutten av september hadde Modi kontakt med Israels statsminister Benjamin Netanyahu om spenningene i Midtøsten, der han fordømte terrorisme. Den indiske statsministeren var blant de første verdenslederne som fordømte Hamas-angrepet på Israel i oktober 2023. Likevel har India også oppfordret til full våpenhvile og uttrykt støtte for en «to-statsløsning» i den pågående Israel-Palestina-konflikten.

Modis første besøk gikk til Putin

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt