22. oktober, 2024

Israelsk selskap avduker avansert droneavskjæringssystem

Share

Under AUSA 2024-utstillingen presenterte det israelske selskapet Spear sitt nye VIPER I-system, et avansert droneavskjæringsverktøy designet for å beskytte taktiske styrker og pansrede kjøretøy mot lufttrusler.

Itamar Ben-Tovim, Chief Business Development Officer hos Spear, delte viktige detaljer om det nye systemet med Zona Militar.

Effektiv beskyttelse mot lufttrusler

– Vi har utviklet et innkapslet system som gir kontinuerlig luftbeskyttelse og betydelig forbedrer kampresponsen, uttalte Ben-Tovim.

VIPER I er spesielt utviklet for å nøytralisere ulike lufttrusler, inkludert fiendtlige droner og kamikazedroner. Systemet kan utplasseres fra militære kjøretøy og faste plattformer, noe som gir en effektiv løsning for å beskytte styrker både i bevegelse og i urbane strider.

Modulær og tilpasningsdyktig teknologi

VIPER I bygger på Spears VIPER-plattform, kjent for sin modulære oppbygning og evne til å operere under ulike forhold. Systemet kan skytes opp fra Spears Multi Canister Launcher (MCL) uten behov for modifikasjoner, noe som gjør integreringen med andre taktiske systemer enkel og rask.

En av VIPER I’s fremtredende egenskaper er dens lave størrelse, vekt og effektforbruk. Dette muliggjør rask mobilitet og effektiv utplassering uten å gå på kompromiss med operasjonelle evner.

Les også: Amerikansk forsvarsselskap presenterte nytt autonomt bakkekjøretøy

– Automatisering og sanntids databehandling lar oss levere en mye raskere og mer effektiv respons på lufttrusler, forklarte Ben-Tovim.

Avansert kunstig intelligens for presisjon

Systemet er utstyrt med avansert kunstig intelligens som gjør det i stand til å spore og følge bevegelige mål autonomt. Med et høyhastighetsmanøvreringssystem kan VIPER I nøyaktig avskjære trusler samtidig som det optimaliserer beslutningstakingen basert på innsamlet feltintelligens.

Fleksibilitet for ulike oppdrag

VIPER I er svært allsidig og kan tilpasses ulike oppdrag, fra beskyttelse av faste installasjoner til mobile operasjoner. «Fleksibiliteten til VIPER I gjør det til et uvurderlig verktøy på dagens slagmarker,» kommenterte Ben-Tovim under presentasjonen.

Multi Canister Launcher (MCL) er designet for rask utrulling på ulike taktiske plattformer, fra pansrede kjøretøy til avviklede styrker. Den modulære konfigurasjonen gjør det mulig å trygt skyte opp flere enheter samtidig, noe som opprettholder operasjonell fart og manøvrerbarhet i kamp.

Fremtidige utviklinger og internasjonal ekspansjon

Spear har lagt stor vekt på å utvikle systemer som reduserer operatørens eksponering og øker kampsikkerheten. VIPER I, med sin semi-autonome drift og avanserte sporingsfunksjoner, er et tydelig uttrykk for dette fokuset. Ben-Tovim understreket at selskapet vil fortsette å videreutvikle systemet for å møte de skiftende behovene til væpnede styrker og utvide sin tilstedeværelse internasjonalt.

– Vi vil fortsette å forbedre VIPER I for å sikre at våre kunder har den beste tilgjengelige beskyttelsen mot moderne lufttrusler, avsluttet Ben-Tovim.

SpearUAVs VIPER I representerer et betydelig skritt fremover innen luftvernteknologi, og demonstrerer selskapets forpliktelse til innovasjon og sikkerhet på fremtidens slagmarker.

Frankrike utestenger israelske forsvarsselskaper fra Euronaval-utstilling

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt