20. oktober, 2024

Kinas konsulat i Myanmar rammet av eksplosjon

Share

Et angrep mot Kinas konsulat i Mandalay har ført til økt spenning i en allerede ustabil region, men det ble ikke rapportert om skader.

Kinas konsulat i Mandalay i Myanmar ble rammet av en eksplosiv gjenstand, meldte lokale medier lørdag. Ingen dødsfall eller skader er rapportert, skriver The Star.

Eksplosjonen fant sted ved konsulatets kontor i sentrum av Mandalay, sør for det vidstrakte kongelige palasset, rundt klokken 19 lokal tid fredag (12:30 GMT), ifølge lokale medier.

Kina er en viktig alliert og våpenleverandør til Myanmars militærregime, men har også bånd til etniske grupper som kjemper mot hæren i nordlige Shan-staten, ifølge analytikere.

Myanmar har vært i kaos siden militæret avsatte regjeringen til Aung San Suu Kyi og tok makten i 2021.

En myanmarsk tjenestemann i Mandalay bekreftet til AFP at det hadde vært «en hendelse ved det kinesiske konsulatets kontor i Mandalay sent i går kveld.»

Les også: Juntaen i Myanmar kaller til frie valg – møtt med en kald skulder

– Ingen ble skadet, sa tjenestemannen, uten å utdype hva slags hendelse det var snakk om.

Nyhetskilden The Irrawaddy rapporterte at en granat ble kastet mot konsulatet, som vanligvis voktes av medlemmer av Myanmars sikkerhetsstyrker.

The Voice of Myanmar meldte at konsulatet var blitt truffet av en uidentifisert «eksplosjon», uten å gå nærmere inn på detaljer.

Kinas ambassade i Yangon har ikke besvart AFPs forespørsler, og det har ikke vært mulig å få tak i en talsperson fra militærregimet.

Ofre for Myanmars junta søker rettferdighet i Filippinene

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt