18. oktober, 2024

Russland sjøsetter en ny type ubåt i Yakutsk-klassen: Ment for Stillehavsflåten

Share

Russland har sjøsatt en ny dieselelektrisk ubåt, Yakutsk, utstyrt med Kalibr-missiler.

United Shipbuilding Corporation, et russisk holdingselskap, uttalte at ubåten ble sjøsatt ved Admiralitetsverftene i St. Petersburg, melder Militarnyi.

Yakutsk er under bygging for den russiske Stillehavsflåten. Det er den sjette ubåten i serien (Prosjekt 636 Varshavyanka) for Stillehavsflåten, som ble påbegynt ved verftet i august 2021.

Nestkommanderende for den russiske marinen, viseadmiral Igor Mukhametshin, deltok på seremonien. Han gratulerte skipsbyggerne til Admiralty Shipyards og representanter for ledelsen av virksomheter som er en del av samarbeidet for bygging av Prosjekt 636 ubåter, på vegne av den øverstkommanderende for marinen, admiral Alexander Moiseyev.

– Den serieproduserte konstruksjonen av ikke-atomdrevne ubåter i Prosjekt 636, utstyrt med presisjonsvåpen, gjør det mulig for oss å øke ubåtstyrkenes kapasitet til det nødvendige nivået, særlig når det gjelder den ikke-kjernefysiske delen av flåten, uttalte viseadmiral Igor Mukhametshin og la til:

– Ubåtene i dette prosjektet har vist sin høye sjødyktighet og kampkraft gjennom tusenvis av nautiske mil, flere kamptjenester og vellykkede oppdrag, Ubåtene i dette prosjektet har følgende egenskaper:

Ubåtene har et deplasement på 3 950 tonn og kan nå en undervannshastighet på opptil 18 knop. De er konstruert for å dykke til en maksimal dybde på 300 meter, og har et mannskap på 52 personer. Med en operativ autonomi på 45 dager kan ubåtene navigere opptil 400 nautiske mil under optimale forhold.

Les også: Thyssenkrupp øker produksjonen av ubåter for Tyskland og Norge

Ubåten har et sterkt dobbelt skrog, som gjør at den kan dykke til betydelige dybder.

Den offisielle seremonien og avduking av den nye dieselelektrise ubåten kalt for Prosjekt 636 Yakutsk, som bygges for den russiske marinen. Skjermdump: X.

Kontrakten for byggingen av Prosjekt 636-ubåtene til Stillehavsflåten ble signert i september 2016. Flåten har allerede ubåtene Ufa, Petropavlovsk-Kamtsjatsky, Volkhov, Magadan og Mozhaysk.

Disse ubåtene er utstyrt med et nytt inert navigasjonssystem, et nytt automatisert informasjon- og kontrollsystem, missiler og torpedoer.

Ubåtene er bevæpnet med 533 mm torpedoer (seks rør), miner og Kalibr kryssermissilsystem. I 2023 ble det kjent at Russland planlegger å bygge seks nye Varshavyanka-ubåter for Nordflåten.

«Yakutsk» er den sjette ubåten i serien som bygges for Stillehavsflåten. Det ble lagt ned ved bedriften i august 2021 under ledelse av Russlands president Vladimir Putin. Etter sjøsetting vil skipet gjennomgå en rekke utstyrsarbeider ved verftskaien, fortøyning, fabrikkprøver og statlige forsøk, hvoretter skipet vil bli overført til den russiske marinen.

Liten norsk fiskebåt konfronterte russisk krigsskip under skuddøvelse

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt