22. september, 2024

Libysk-europeisk transportforum åpnet i Tunis

Share

Det libysk-europeisk transportforumet fant nylig sted i Tunis (19. til 20. september). Både Libyas flyplassmyndighet og myndigheten for havner og maritim transport deltok.

Arrangementet ble sponset av transportdepartementet og Den generelle unionen for Libyas handelskamre, med deltakelse av mange internasjonale organisasjoner og institusjoner innen luft-, sjø- og landtransport rapporterer Libya Herald.

Flyplassmyndigheten var representert ved lederen for avdelingen for standardoverensstemmelse og lederen for avdelingen for utstyr og fasiliteter.

Arrangementet, rapporterte flyplassmyndigheten, var vitne til et stort antall tjenestemenn og eksperter innen luftfart og flyplasser, hvor viktige temaer knyttet til utviklingen av flyplassinfrastruktur og forbedring av sikkerhets- og kvalitetsstandarder ble behandlet.

Viktig samarbeid innen luftfart

Deltakerne understreket viktigheten av samarbeid mellom europeiske land og Libya innen luftfart, og fremhevet behovet for å utveksle erfaringer og moderne teknologier for å forbedre tjenestene ved libyske flyplasser.

Denne deltakelsen, rapporterte flyplassmyndigheten, inngår i rammen av deres innsats for å styrke internasjonale relasjoner og utvikle nødvendige strategier for å fremme luftfartssektoren i landet.

Les også: Oljestopp lammer Libya: Pengepolitisk uro truer med å velte stabilitet

Myndigheten for havner og maritim transport

I mellomtiden rapporterte myndigheten for havner og maritim transport at selskaper fra Den europeiske union og Libya, samt eksperter innen transportsektoren, også deltar for å utvikle og utvide partnerskap og samarbeid om spørsmål knyttet til den vitale transportsektoren for å holde tritt med globale krav og raske utviklinger.

De rapporterte at forumet vil ta opp flere temaer med fokus på å presentere ulike problemstillinger, utfordringer og integrerte løsninger, i tillegg til å presentere målrettede prosjekter.

Forumet har som mål å oppnå Libyas statlige strategi og presentere sin visjon for utvikling innen lufttransport, sivil luftfart, flyplasser, maritim transport, havner, veier og broer, diskutere etablering og rehabilitering av infrastruktur i transportsektoren, og gi muligheter for investeringsutvidelse og internasjonal støtte for en sikker og bærekraftig «utviklingsrenessanse» i transportsektoren.

Myndigheten for havner og maritim transport sa at deres delegasjon har ansvar for å introdusere avdelingen for havner og maritim transport og dets tilknyttede havner.

Dette vil skje gjennom en presentasjon av de viktigste eksisterende prosjektene og målrettede prosjekter for å øke ytelsesnivået til kommersielle havner.

Det vil også gi en mulighet for privat og offentlig sektor, både lokale og utenlandske, til å engasjere seg i investeringer innen etablering, utvikling og rehabilitering av kommersielle havner i samsvar med gjeldende lovgivning på dette området.

De libyske grensene: Nytt verktøy i den russiske strategien i Nord-Afrika og Sahel

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt