21. september, 2024

Tsjetsjenias Kadyrov sender to Tesla Cybertrucker til Ukraina etter at hans egen ble deaktivert

Share

Den Kreml-utnevnte lederen for Tsjetsjenia, Ramzan Kadyrov, kunngjorde fredag at han hadde donert to Tesla Cybertrucks til russiske tropper ved frontlinjene i Ukraina.

Kadyrovs innlegg ble ledsaget av en dramatisk video som viser to Cybertrucks, hver utstyrt med et montert maskingevær på taket bemannet av to soldater, som kjører av veien, før en av dem skyter ned en drone. Dette melder Novaya Gazeta Europe.

«Du vil ikke finne en bedre reklame for en Cybertruck. Vi vet definitivt hvordan vi skal bruke dem,» skrev Kadyrov i innlegget som fulgte videoen.

I midten av august delte Kadyrov en video av seg selv kjørende rundt i Cybertrucken med et maskingevær montert på taket. Kadyrov sa at han mottok kjøretøyet fra Musk, en påstand som Tesla-eieren har kalt «en løgn» på sin sosiale medieplattform X.

«Er du seriøst så tilbakestående at du tror jeg ga en Cybertruck til en russisk general? Dette er fantastisk,» skrev Musk som svar på en tweet fra en journalist på X.

Les også: Grenseløs jihad: Fra Tsjetsjenia til Ukraina

Kadyrov hevdet at cybertrucken, som angivelig var en gave fra Tesla-sjef Elon Musk i august, hadde blitt fjernstyrt deaktivert. «Elon Musk har oppført seg dårlig. Før gir han deg dyre gaver fra hjertet, og så kobler han dem fra eksternt,» skrev Kadyrov på Telegram.

Han avslørte at han hadde blitt tvunget til å «taue den jernhesten», og kalte Musks oppførsel «umannlig» før han spurte, tilsynelatende oppriktig, «Hvordan kommer den, Elon? Er det slik det gjøres?»

I august la Kadyrov ut en video av seg selv mens han kjørte en Tesla Cybertruck med et maskingevær montert på taket rundt sin bolig i tsjetsjenske hovedstad Grozny, roste bilen og takket Musk for gaven. Kadyrov ønsket Musk velkommen til Grozny, hvor han sa han ville være velkommen «som den kjæreste av gjester».

Selv om Musk svarte på kritikken av den tilsynelatende gesten med: «Er du seriøst så idiot at du tror jeg donerte en Cybertruck til en russisk general?», krevde brukere på X likevel å få vite hvorfor han ikke hadde deaktivert Kadyrovs Tesla. Kadyrov svarte med å oppfordre Musk til å ignorere «uopplyste mennesker og korrupte medier».

Den tsjetsjenske lederen hevder å ha sendt tusenvis av tropper for å hjelpe Russland i deres militærkampanje i Ukraina.

Putin og islam: En balansegang mellom harmoni og utfordringer

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt