Japan leder nå globalt i andelen eldre innbyggere, noe som forsterker landets demografiske utfordringer. Det skaper store bekymringer for landets fremtidige arbeidsstyrke og velferdsordninger.
Antallet personer i Japan som er 65 år eller eldre nådde et rekordhøyt tall på 36,25 millioner i år, viser tall fra myndighetene. Japan står overfor en av verdens raskest aldrende samfunn, skriver Incurier.
De eldre utgjør nå 29,3 prosent av Japans totale befolkning, også dette en ny rekord, ifølge data publisert av det japanske innenriksdepartementet på søndag.
Departementet uttalte at andelen eldre plasserer Japan øverst på listen over 200 land og regioner med en befolkning på over 100,000.
Les også: Historisk vending: Japan forlater negativ rentepolitikk
Italia, Portugal, Hellas, Finland, Tyskland og Kroatia representerte Europa på topp 10-listen, med over 20 prosent av befolkningen som eldre.
Sør-Korea hadde en andel på 19,3 prosent, mens Kina lå på 14,7 prosent.
Japan står overfor en stadig forverrende befolkningskrise, ettersom den voksende eldre befolkningen fører til økende kostnader for helsevesen og velferd, samtidig som arbeidsstyrken som skal finansiere dette, krymper.
Den totale befolkningen i landet minket med 595,000 til 124 millioner, ifølge tidligere myndighetsdata.
Søndagens tall viste også at 9,14 millioner eldre personer var i arbeid i 2023, noe som også er en rekord. De utgjør 13,5 prosent av den totale arbeidsstyrken — eller én av syv ansatte.
Den japanske regjeringen har forsøkt å bremse befolkningsnedgangen og aldringen, men uten nevneverdig suksess.