19. september, 2024

Russland rapporterer om massivt droneangrep mot Moskva og lufthavn

Share

Russland opplevde et omfattende droneangrep natt til 10. september, med en betydelig mengde droner rettet mot Moskva.

Dronene ble observert i distriktene Podolsk, Ramenskoye, Lyubertsy, Domodedovo og Kolomna, rapporterer Militarnyi. 

Flyplassene Sheremetyevo, Domodedovo og Vnukovo nær Moskva ble stengt, og den såkalte «Teppet»-planen ble iverksatt.

Moskvas ordfører, Sergei Sobyanin, kunngjorde at russisk luftvern hadde skutt ned dronene i forskjellige områder rundt hovedstaden. Øyenvitner rapporterte på sosiale medier om nedfall av vrakrester og en rekke eksplosjoner på forskjellige steder. En av hendelsene var ved Zhukovsky flyplass nær byen med samme navn nær Moskva.

Ordføreren i Moskva bekreftet dronekrasjen og opplyste at brannslukking pågikk ved flyplassen etter at en drone hadde styrtet «i nærheten» av flyplassen.

Videre i Ramenskoye, nær Zhukovsky flyplass, traff droner som følge av russisk elektronisk krigføring eller luftvernsystemer, flere hus. Dette førte til branner.

Det russiske forsvarsdepartementet skriver at luftforsvaret natt til den aktuelle dagen angivelig skjøt ned 144 ukrainske droner, spesielt i regionene Bryansk, Kaluga og Moskva-regionene. Det ble ikke rapportert om skader eller tap av liv der.

Les også: Ukrainsk droneangrep mot russisk kraftverk og oljeraffineri utenfor Moskva

Blant disse, ifølge Andrei Vorobyov, guvernøren i Moskva-regionen, skal russisk luftvern angivelig ha skutt ned 14 droner på deres vei mot den russiske hovedstaden.

Den 8. september angrep ukrainske droner et drivstofflager i Volokonovsky-distriktet i Belgorod-regionen.

Det er kjent at anlegget tilhører RusAgro og at 12 drivstofftanker tok fyr som et resultat av angrepet.

Ukraina insisterer at de har rett til å slå til dypt inne i Russland, som invaderte Ukraina i 2022, selv om Kyivs vestlige støttespillere gjentatte ganger har uttalt at de ikke ønsker at krigen skal eskalere til en direkte konfrontasjon mellom Russland og den USA-ledede NATO-militæralliansen.

Det var ingen umiddelbare kommentarer fra Ukraina angående tirsdagens angrep. Begge sider benekter å målrette sivile, men sivile har likevel mistet livet i angrep fra begge sider.

Ukrainas innenlandske droneindustri har vokst raskt siden krigen brøt ut, og Kyiv har intensivert droneangrepene på russisk energi-, militær- og transportinfrastruktur. Russland er verdens nest største oljeeksportør.

Større en Ukraina: En global konflikt mellom demokrati og autoritarisme

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt