1. oktober, 2024

Utenlandske svindlere tatt i razzia på filippinsk resort

Share

Filippinske myndigheter gjennomførte en storstilt aksjon lørdag mot en mistenkt ulovlig nettspill- og svindeloperasjon i Lapu-Lapu by.

Over 160 personer, hovedsakelig kinesere og indonesiere, ble arrestert, mistenkt for å være involvert i ulike internettbaserte forbrytelser. Operasjonen er en del av en større innsats mot ulovlige aktiviteter etter at president Ferdinand Marcos Jr. i juli beordret stans i nettspillsoperasjoner, som i stor grad drives av kinesiske aktører og retter seg mot kunder i Kina, hvor gambling er forbudt, skriver Military.com.

Aksjonen, som involverte over 100 myndighetsagenter med støtte fra militær etterretning, fant sted på Tourist Garden Resort, et anlegg med flere bygninger, svømmebassenger, karaokebarer og restauranter. Den indonesiske ambassaden i Manila ba om hjelp til å redde åtte indonesiere som angivelig ble tvunget til å arbeide i nettspillkomplekset.

Les også: Filippinene: 60 politi skadd i jakten på etterlyst pastor 

Minst 162 utenlandske statsborgere ble funnet arbeidende i tre forskjellige svindelvirksomheter på stedet, ifølge den filippinske presidentens kommisjon mot organisert kriminalitet. Disse aktivitetene inkluderer blant annet kjærlighetssvindel, spill- og investeringssvindel på nettet, som har lurt ofre for betydelige beløp.

De arresterte, inkludert 83 kinesere, 70 indonesiere, seks burmesere, to taiwanere og én malaysier, vil bli fraktet til Manila for etterforskning av migrasjonsmyndighetene, med mulig deportasjon som følge. Eieren av hotellkomplekset ble også arrestert og risikerer straffeforfølgelse for å ha gitt opphold til utlendinger uten oppholdstillatelse.

President Marcos’ beslutning om å forby kinesisk-drevne nettspilloperasjoner har fått støtte fra kinesiske myndigheter. Tiltaket har ført til stengning av flere store anlegg, hvor tusenvis av kinesere, vietnamesere, indonesiere og andre sørøstasiatiske borgere mistenkes for å ha blitt ulovlig rekruttert og tvunget til å arbeide under vanskelige forhold.

Filippinene: Spionmistenkt kineser benekter menneskehandel

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt