19. september, 2024

USA anerkjenner opposisjonskandidaten González som vinner i Venezuela

Share

Etter en kontroversiell valgprosess, kaster USA nå sin fulle støtte bak Venezuelas opposisjonskandidat, Edmundo González, og utfordrer dermed Nicolás Maduros påstand om gjenvalg i et land plaget av politisk uro.

Den amerikanske regjeringen erklært at de anerkjenner Edmundo González, Venezuelas opposisjonskandidat, som den rettmessige vinneren av presidentvalget i landet, til tross for at de offisielle valgresultatene gav seieren til Nicolás Maduro. Dette utspillet kommer etter at opposisjonsleder Maria Corina Machado påsto at opposisjonen sitter på fysisk bevis for at Maduro faktisk tapte valget i en meningsartikkel i Wall Street Journal.

Les også: Nyttig distraksjon eller erobringskrig? Venezuela og Essequibo-konflikten

Opposisjonen, ledet av González og Machado, hevder å ha sikret over to tredjedeler av valgmaskinenes kvitteringslapper, noe de mener kan bevise at Maduro ikke vant valget den 28. juli. Amerikanske myndigheter, under ledelse av utenriksminister Antony Blinken, støtter nå denne påstanden, og kaller bevisene for overveldende.

Situasjonen forverres av at myndighetene i Brasil, Colombia og Mexico har utøvet diplomatisk press på Maduro-regimet for å få frigitt valgdataene, og det er økende krav om en uavhengig gjennomgang av valgresultatene. På gatene i Venezuela har tusenvis av opposisjonstilhengere protestert mot valgresultatene, noe som har ført til harde sammenstøt med myndighetene, hvor flere mennesker har mistet livet.

Denne utviklingen markerer et nytt kapittel i Venezuelas langvarige politiske krise, hvor internasjonal intervensjon og innenlandske protestaksjoner peker mot en stadig dypere nasjonal konflikt.

Skrapmetall redder Maduro fra sanksjonene

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt