20. september, 2024

Tyrkias produksjon faller

Share

Juli markerer en vanskelig periode for tyrkiske produsenter, illustert gjennom en betydelig reduksjon i innkjøpssjefsindeks (PMI).

Produksjonen i Tyrkia viste en solid nedgang i juli, ifølge Istanbul Chamber of Industrys PMI for måneden, publisert 1. august, skriver IntelliNews.

PMI-indeksen falt for femte måned på rad i juli, til 47,2 fra 47,9 i juni. En verdi under 50,0 indikerer nedgang.

S&P Global, som står bak undersøkelsen, meldte at denne nedgangen var den kraftigste siden en lignende situasjon i november i fjor.

– Det var få tegn til bedring for tyrkiske produsenter i juli, ettersom etterspørselen forble utfordrende, sa Andrew Harker, økonomidirektør i S&P Global Market Intelligence, og la til:

– Hvis noe, så intensiverte presset i starten av andre halvår, med større nedgang i etterspørsel, produksjon og sysselsetting enn i juni. Bedriftene håper på en snarlig bedring i forholdene.

Les også: På kanten av historie og modernitet: Tyrkias uforutsigbare fremtid

S&P sa at PMI-dataene viste at svak etterspørsel førte til ytterligere reduksjon i nye ordre, produksjon og sysselsetting.

Samtidig opplevde bedriftene fortsatt forsinkelser i leveransekjeden og økte kostnader for innsatsvarer og priser sammenlignet med juni.

Videre ble det rapportert at nye ordre ble redusert til samme nivå som i november 2023, som er den største nedgangen på 20 måneder.

Også eksport avtok i starten av tredje kvartal. Den dempede etterspørselen førte til at produsentene reduserte produksjonen for fjerde måned på rad, og i juli var denne nedgangen den raskeste siden november 2022.

Tyrkia – Vestens sikkerhetshull

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt