Det ledende ukrainske agribusiness-selskapet Nibulon har økt kornlagrings- og håndteringskapasiteten ved sine lasteanlegg AK Vradiivskyi og Kolosivskyi i Ukraina.
Nibulons direktør for lastedrift, Valerii Reutsoi, uttalte at kapasiteten ved begge anlegg vil bli økt for å ta imot sene kornavlinger, meldte OFI Magazine.
Ved AK Vradiivskyi er en ny omlastingslinje installert, som har doblet kapasiteten og endret systemet for mottak og sending. Anleggets lossingskapasitet har økt fra 50–80 tonn per time til 150–180 tonn per time.
I tillegg har det andre lastepunktet for lastebiler blitt oppgradert. Forbedringene inkluderer en økning i størrelsen på lastegraven og installasjon av et automatisk kontrollsystem på det nye utstyret.
To nye siloer med kapasitet på 40 tonn ved Kolosivskyi Elevator bidrar også til raskere kornlaster til lastebiler.
Les også: Det er på tide å gi landbruket den oppmerksomheten det fortjener
Nibulon har en landbank på over 76 000 hektar og er en av Ukrainas største produsenter og handelsmenn av korn og oljevekster. Selskapet er aktivt innen hvete, mais, bygg, solsikke, soyabønner, raps og hirse.
I tillegg til korn- og oljevekstbehandling inkluderer virksomheten også logistikk, lagring og frakt. Nibulon driver sin egen flåte, har en total kornlagringskapasitet på 2,25 millioner tonn, og opererer et nettverk av 27 omlastningsterminaler og korn- og oljevekstanlegg i landet.
Selskapet ble grunnlagt i 1991 av Oleksiy Vadaturskyy, som også var visepresident i den ukrainske kornforeningen.
Nibulon produserer mer enn 300 000 tonn korn og oljevekster årlig, hovedsakelig for eksport til 75 land, fra et beplantet areal på 51 908 hektar.
Vadaturskyy gjorde Nibulon til en viktig aktør i den globale kornindustrien, men ble drept under russisk luftbombardement av den sørlige ukrainske byen Mykolaiv, sammen med sin kone Raisa.
I november 2022 kunngjorde Nibulon at Andriy Vadaturskyy hadde etterfulgt sin avdøde far som selskapets administrerende direktør.
Hvordan Kreml bruker landbruket til å fremme sine geopolitiske agendaer