17. januar, 2025

Russlands nye artilleri møter utfordringer i Ukraina

Share

Krigserfaringene i Ukraina har avdekket svakheter ved Russlands moderne artillerisystem 2S43 Malva.

Under kamphandlingene i Ukraina har det blitt tydelig at Russlands selvkjørende artilleri 2S43 Malva har betydelige svakheter, melder Defence Blog. Ifølge bilder fra den russiske Mikhailovskaya Militærartilleriakademiet har systemet nå blitt oppgradert med en 152mm/50-kanon fra Giatsint-B for å utbedre ytelsesproblemer som har blitt avdekket under kamp.

Malva, som er basert på et hjulgående BAZ-6910-027-chassis, var opprinnelig utstyrt med en 152mm/47-kanon av typen 2A64, den samme som brukes på 2S19 Msta-S. Men den opprinnelige kanonen viste seg å være lite konkurransedyktig mot moderne vestlige artillerisystemer med 155mm/52-kaliber. Dette førte til at Giatsint-B ble valgt, noe som øker systemets rekkevidde til omtrent 35 kilometer.

Les også: Video: Nordkoreansk artilleri observert i Russland

Vestlig teknologi dominerer

Til tross for oppgraderingen klarer Malva fortsatt ikke å måle seg med avanserte vestlige systemer eller Ukrainas egenproduserte Bogdana, som har en rekkevidde på 40 kilometer og høyere presisjon.

Malva er utviklet for å angripe mål som kommandoposter, forsvarsposisjoner, artilleri- og missilenheter, luftforsvarssystemer, pansrede kjøretøy og infanteriformasjoner. Oppdateringene gir bedre mobilitet og rekkevidde, men kampene i Ukraina har vist begrensninger i systemets rekkevidde, presisjon og skuddhastighet.

Et symptom på bredere problemer

Malvas prestasjoner i Ukraina speiler større problemer innen Russlands forsvarsindustri. Selv om oppgraderingene viser en viss evne til tilpasning, har avhengigheten av gamle sovjetiske design hemmet systemets konkurranseevne mot vestlig teknologi.

Ukraina har samtidig brukt erfaringene fra kampene mot systemer som Malva til å utvikle sitt eget artilleri, som Bogdana, og dermed ytterligere styrket sitt teknologiske forsprang.

Russland vil tape krigen i år – her er grunnen

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.
Bell Icon

Du har nettopp lest en gratisartikkel

Geopolitika lever kun gjennom sine lesere. For å støtte oss abonnér eller donér!

Les mer

Siste nytt