28. september, 2024

Kan houthiene skade et amerikansk hangarskip?

Share

USS Dwight D. Eisenhower er uskadet, til tross for houthi-militsens påstander om det motsatte.

Houthi-militsen hevder å ha senket eller drevet bort det amerikanske hangarskipet USS Dwight D. Eisenhower, men disse påstandene er falske. Selv om militsen har klart å skade noen handelsskip, er USS Dwight D. Eisenhower fremdeles operativ, ifølge vestlige medier, skriver National Interest.

Selv om houthi-militsen ikke har nok ildkraft til å senke et hangarskip av Nimitz- eller Gerald Ford-klassen, kan de potensielt skade det med en velplassert rakett eller drone. Dette kunne føre til en «mission kill» og gi en propagandaseier for militsen.

Det amerikanske sjøforsvaret må forberede en sterk motfortelling for å dempe den politiske effekten av en slik hendelse.

Les også: Handelsskip i flammer etter houthi-angrep i Adenbukten

Hangarskipets forsvar har effektivt stoppet houthi-angrep, men inget defensivt skjold er perfekt. Det er mulig at houthi-militsen kan snike en rakett eller drone forbi skipets egne forsvarssystemer. Men selv om de treffer, er det lite sannsynlig at de klarer å senke skipet. Amerikanske hangarskip er solid bygget, og det er vanskelig for våpen å trenge gjennom deres sterke pansring.

Selv om houthi-militsen ikke klarer å senke skipet, kan de fortsatt oppnå en seier ved å skade det. Et velrettet angrep kan ødelegge sårbare sensorer eller kommunikasjonsutstyr, eller skade fly på dekket. Dette kunne føre til at skipet må trekke seg tilbake for reparasjoner, noe som ville gi militsen en stor propagandaseier.

En slik hendelse kunne få store politiske konsekvenser, spesielt hvis houthi-militsen klarer å dokumentere skadene med bilder eller videoer. Dette ville styrke deres omdømme og tiltrekke flere tilhengere til deres sak.

Houthiene tar æren for angrep på destroyeren USS Mason

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt