18. oktober, 2024

India klatrer i globalt diplomati-indeks

Share

Modi har transformert Indias utenrikspolitikke og posisjonert landet som en ledende kraft i globalt diplomati, med betydelig innflytelse i både Afrika og på den bredere internasjonale arenaen.

I en artikkel om Indias diplomatiske virksomhet ser vi en betydelig fremgang under statsminister Narendra Modis ledelse. Modi deltok nylig som gjest på G7-toppmøtet i Italia, en anerkjennelse av Indias økende globale relevans. Dette var hans femte deltakelse, og hans første utenlandstur etter å ha blitt gjenvalgt for en tredje periode, skriver EurasianTimes.

Under Modis styre har India utvidet sitt diplomatiske nettverk, spesielt i Afrika, med 11 nye stasjoner siden 2021, noe som plasserer landet på 11. plass i den globale diplomatiindeksen. Dette viser en klar økning i landets diplomatiske aktivitet og anerkjennelse.

Modis arbeid med den indiske diasporaen har også vært fremtredende. Modi har styrket båndene til India ved å integrere Person of Indian Origin (PIO) og Overseas Citizen of India (OCI) kortene, noe som gir diasporaen lik status som indiske borgere i mange aspekter. Dette har bedret Indias forbindelser, spesielt med USA, hvor indiske amerikanere utgjør en innflytelsesrik gruppe.

Les også: Indias ambisiøse plan: Opp til seks hangarskip

Internasjonalt har Modi vært proaktiv i å ta opp globale utfordringer som klimaendringer. Han har lansert initiativer som International Solar Alliance, for å fremme solenergi, og Coalition for Disaster Resilient Infrastructure, som tar for seg infrastruktur mot naturkatastrofer. Modi har også vært sentral i utviklingen av Indo-Stillehavsområdet som en geopolitisk enhet, sammen med andre globale ledere.

Til tross for sin popularitet i Midtøsten, hvor han har mottatt flere høyprofilerte utmerkelser og inngått strategiske partnerskap, har Modi møtt utfordringer. Hans politikk har skapt spenninger med vestlige land, spesielt med tanke på hans nøytrale holdning i konflikter som krigen i Ukraina og de nære båndene til Russland. Dette har ført til en del misnøye blant vestlige nasjoner som har støttet ham tidligere.

Innenlands står Modi overfor utfordringer knyttet til spenninger i den indiske diasporaen, som kan påvirke Indias internasjonale relasjoner. Hans tilnærming, som har vært kritisert for å fremme et splittende hindunasjonalistisk syn, risikerer å svekke samholdet både innad i India og blant indere globalt.

Modis diplomati og innenrikspolitikk fortsetter å forme Indias rolle på den globale arenaen, men fremtiden vil kreve nøye navigering av både interne og eksterne utfordringer for å opprettholde og bygge videre på de diplomatiske gevinstene.

Indias utfordringer for Modis tredje periode

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt