19. september, 2024

Kurganets-25 ruller ut: En ny æra for russiske kampkjøretøyer

Share

Kurganets-25, det siste innen russisk krigsmaskineri, ruller ut av fabrikken. Med ny teknologi og forbedrede våpensystemer setter det nye standarder for militære kjøretøyer.

Produksjonen av det nye infanterikjøretøyet Kurganets-25 har blitt observert ved monteringslinjene i Kurgan maskinbyggingsfabrikk (KMZ), melder Defence Blog. Dette markerer et viktig skritt i moderniseringen av det russiske militærets utstyr. Kjøretøyet, som først ble presentert under seiersparaden i Moskva i 2015, skiller seg markant fra tidligere sovjetiske design.

Kurganets-25 er designet for å tilby forbedret beskyttelse, mobilitet og ildkraft. Med et moderne digitalt kontrollsystem, forbedret panser og et aktivt beskyttelsessystem, tar kjøretøyet sikte på å motstå ulike trusler, inkludert panservernraketter. Det er utstyrt med en fjernstyrt våpenstasjon som inneholder en 30mm kanon, et maskingevær som er montert sammen med hovedkanonen på kjøretøyet og panservernmissiler.

Les også: Leopard 2 A-RC: Neste generasjons stridsvogn

Utviklingen av Kurganets-25 begynte tidlig på 2000-tallet, drevet av et behov for en ny generasjon pansrede kjøretøyer som kunne tilpasses ulike roller. Dette inkluderer oppdrag som infanterikamp, transport av pansret personell og kommandovirksomhet. Til tross for at produksjonen av kjøretøyet har møtt forsinkelser og usikkerhet, og det var spekulasjoner om kjøretøyet ville bli bredt adoptert av det russiske militæret, viser de nylige bildene fra fabrikken en fortsatt innsats for å styrke forsvarets kapasiteter.

I den opprinnelige planen var det forventet at kjøretøyet skulle begynne prøveproduksjon i 2015, med en målsetting om fullskala produksjon fra 2017. Disse planene ble imidlertid forsinket. Bildet tatt inne i fabrikken viser skroget til den nye Kurganets-25 ved siden av BMD-4M kjøretøyene, som for øyeblikket også er under produksjon.

Observasjonen av Kurganets-25 på monteringslinjen indikerer en vedvarende innsats for å modernisere det russiske militæret. Dette understreker betydningen av oppdateringer i militært materiell og evnen til å tilpasse seg nye krav til forsvarsteknologi. Kurganets-25 representerer en essensiell del av denne utviklingen, og kan potensielt styrke den taktiske kapasiteten til russiske styrker i fremtiden.

Armata i Limbo: Ukraina avslører skjebnen til Russlands toppmoderne stridsvogn

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt