28. september, 2024

Macron og Libanons statsminister Mikati vil dempe Hezbollah-Israel konflikten

Share

Tilbaketrekking av Hezbollah fra grensen til Israel og styrking av den libanesiske hæren er noen tiltakene foreslått for å dempe spenningene mellom Israel og Hezbollah.

I et forsøk på å dempe den økende spenningen mellom Hezbollah og Israel, møttes Frankrikes president Emmanuel Macron og Libanons statsminister Najib Mikati sammen med Libanons hærsjef, Joseph Aoun, i Paris fredag. Frankrike vil øke støtten til den libanesiske hæren og kreve at Hezbollah trekker seg 10 km tilbake fra grensen til Israel, skriver Reuters.

Statsminister Mikati uttrykte sin takknemlighet overfor president Macron for hans innsats for å «stoppe den israelske aggresjonen mot Libanon og støtte hæren med utstyr og ekspertise for å fullt ut kunne utføre sine oppgaver». Kampene har pågått siden Israel-Hamas-krigen brøt ut den 7. oktober.

Les også: Irans og Israels farlige øye-for-øye gjengjeldelsesspill

Videre ble det diskutert behovet for å velge en ny president i Libanon, mer enn ett og et halvt år etter at tidligere president Michel Aoun forlot embetet, noe som har bidratt til politisk stillstand mens landet fortsatt lider under en alvorlig finanskrise.

Den økende bekymringen for ytterligere eskalering understreker alvoret i situasjonen, og møtet i Paris representerer et kritisk skritt mot å finne en løsning på den pågående konflikten og den politiske situasjonen i Libanon.

Vesten trenger en strategi for et Midtøsten i flammer

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt