24. oktober, 2024

Kina oppfordrer solcelleprodusenter til prissolidaritet

Share

Kinesiske solcelleprodusenter bør unngå «uordnet og ondsinnet» konkurranse seg imellom overfor press fra USA, formaner Beijing.

Påstått press fra USA gjør at Beijing nå ber landets solenergiindustri om å opptre som en samlet enhet utad. Oppfordringen til solidaritet kommer etter at USA i økende grad gransker og innfører tiltak mot industrien.

Kinesiske solenergiprodusenter står overfor utfordringer som høyere toll og begrensninger på eksport. Med slike tiltak ønsker USA å begrense Kinas innflytelse på det globale markedet for solenergi, skriver South China Morning Post.

Kravet fra Beijing om at produsenter ikke skal underby hverandre på pris anses som et strategisk trekk for å motvirke amerikansk press.

Les også: Frykter vannmangel kan skape konflikt i Europa

USAs finansminister Janet Yellen mener det er nødvendig å bekjempe kinesisk overkapasitet, det vil si at Kina angivelig bidrar til prisdumping gjennom å oversvømme markedet med solceller for å vinne anbud og ta større markedsandeler.

Oppfordringen til samhold kommer fra det halvoffentlige organet China Chamber of Commerce for Import and Export of Machinery and Electronic Products.

Med bakgrunn i «begrenset innenlands installering» og «store varelagre i utlandet» må industrien «unngå uordnet og ondsinnet konkurranse» seg imellom og fremme selvdisiplin, etterlevelse og bærekraftig utvikling, skriver handelskammeret.

Solcelleprodusenter får kald skulder fra EU

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt