7. januar, 2025

India avviser koblinger til mislykket forsøk på å avsette Maldivenes president

Share

India reagerer kraftig på to artikler fra Washington Post som påstår at New Delhi var involvert i et forsøk på å avsette Maldivenes president Mohamed Muizzu og i hemmelige operasjoner mot terrormål i Pakistan.

Talsmann for Indias utenriksdepartement, Randhir Jaiswal, avviste fredag påstandene fra Washington Post og anklaget avisen og dens journalist for å nære en «tvangsmessig fiendtlighet» mot India, skriver Wion News.

– Begge, både avisen og journalisten, ser ut til å følge et mønster av fiendtlighet mot India. Vi overlater til leserne å vurdere deres troverdighet. For oss har de ingen, sa Jaiswal.

Artikkelen om Maldivene hevdet at et dokument kalt «Democratic Renewal Initiative» viste hvordan opposisjonspolitikere planla å bestikke 40 parlamentsmedlemmer for å stemme for en riksrettssak mot president Muizzu. Ifølge rapporten skal hemmelige samtaler ha pågått i flere måneder, men planen mislyktes da det ikke ble samlet nok stemmer.

Les også: Frykter at kinesisk avtale vil svekke Maldivenes økonomiske frihet

Indias forhold til Pakistan trukket inn

Washington Post publiserte også en rapport som påsto at Indias etterretningsbyrå, Research and Analysis Wing (RAW), har gjennomført operasjoner for å «eliminere minst et halvt dusin personer» i Pakistan siden 2021 . Jaiswal refererte til en tidligere uttalelse fra Hillary Clinton om Pakistans støtte til militante grupper:

– Som Hillary Clinton sa: «Du kan ikke ha slanger i bakgården og forvente at de bare biter naboene.» Dette er like relevant i dag som i 2011, la Jaiswal til.

Clinton ytret dette som en advarsel til Pakistan om å rydde opp i sine militante tilholdssteder og angrep over grensen.

India avviser begge rapportene som grunnløse og stiller spørsmål ved avisens agenda og troverdighet.

Fra yoga og Bollywood til verdens hjelper: Indias unike vei til global innflytelse 🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.
Bell Icon

Du har nettopp lest en gratisartikkel

Geopolitika lever kun gjennom sine lesere. For å støtte oss abonnér eller donér!

Les mer

Siste nytt