22. oktober, 2024

Raqqa markerte syvårsjubileet for frigjøringen fra IS-terror

Share

Raqqa feiret søndag syvårsjubileet for frigjøringen fra den terroren som Islamsk stat (IS) påførte byen.

Feiringen ble arrangert av Raqqas eksekutivråd og samlet representanter fra den autonome administrasjonen, kommandanter fra de syriske demokratiske styrkene, representanter fra den internasjonale koalisjonen, samt medlemmer av sivile og militære institusjoner, religiøse ledere, stammehøvdinger og hundrevis av innbyggere fra Raqqa. Dette rapporterte nyhetsbyrået til de syriske demokratiske styrkene (SDF).

Hyllet heltene

Seremonien begynte med ett minutts stillhet til ære for de som ofret livet for byens frihet. Flere holdt taler, blant annet Swar Raqqa, lederen for Raqqas militærråd. Han fremhevet hvor viktig denne dagen er både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Swar Raqqa understreket at frigjøringen av Raqqa ikke bare ga byen tilbake dens identitet, kultur og arv, men også satte en stopper for flere år med undertrykkelse under IS’ terrorregime.

Les også: Flere kamper mot IS-terrorister i Syria over sommeren

– Frigjøringen av Raqqa brakte ikke bare frihet til byens innbyggere, men bidro også til å beskytte verden mot trusselen fra IS, sa Swar Raqqa.

Takknemlighet og anerkjennelse

Ved slutten av seremonien ble ledelsen i Raqqas militærråd og Raqqas sivile råd hedret for deres innsats både under frigjøringen og i arbeidet med å gjenoppbygge byen.

I 2013 tok syriske opprørsgrupper kontroll over Raqqa som en del av den pågående borgerkrigen mot Assad-regimet.

Byen ble et viktig oppmarsjområde for disse gruppene. Men i januar 2014 mistet de kontrollen over Raqqa da den brutale terrororganisasjonen ISIS (IS) rykket inn og tok makten.

Under ISIS ble Raqqa hovedstaden for deres såkalte «kalifat» og et senter for deres styre, preget av vold, undertrykkelse og terror. Dette varte til byen ble frigjort av de syriske demokratiske styrkene med støtte fra internasjonale koalisjoner i 2017.

Hvorfor dominerer sentralasiatere globale jihadistiske nettverk? 🔒

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt