19. oktober, 2024

Ny president vil styrke meksikansk økonomi med amerikanske investorer

Share

Mexicos president Claudia Sheinbaum møtte tirsdag 60 toppledere fra både Mexico og USA for å diskutere investeringer og for å bedre forholdet til privat sektor.

Et viktig tema var revisjonen av USMCA-avtalen og samarbeid om fremtidige investeringer, melder El País.

Møte med næringslivet

President Claudia Sheinbaum og hennes regjering deltar denne uken på det 14. U.S.-Mexico CEO Dialogue, et toppmøte for næringslivsledere fra begge land.

Møtet finner sted i Mexico City, hvor ledere fra store selskaper som América Móvil, Amazon i Mexico, Tenaris Tamsa og Mexico Pacific er til stede for å diskutere temaer som energi, klima og investeringer.

– Mexico er nå den viktigste handelspartneren til USA, og vi ønsker å skape gode rammer for private investeringer, sa Sheinbaum under sin morgenpressekonferanse på mandag. Hun understreket viktigheten av å regulere investeringer, samtidig som hun oppfordret til fortsatt samarbeid med amerikanske selskaper.

Viktige samtaler om USMCA og økonomisk samarbeid

Senere på kvelden møtte utenriksminister Juan Ramón de la Fuente og økonomiminister Marcelo Ebrard amerikanske og meksikanske næringslivsledere på et privat arrangement i Soumaya-museet, som eies av den meksikanske forretningsmannen Carlos Slim. Under dette møtet forsikret Ebrard at privat sektor er en prioritert partner for regjeringen.

Les også: Meksikansk valuta styrkes etter Claudia Sheinbaums første uke som president

– I morgen vil vi diskutere viktige spørsmål om energi, rettsreformer og revisjonen av frihandelsavtalen med USA, sa Ebrard. Han understreket også at forholdet til USA og næringslivet er avgjørende for Sheinbaums administrasjon.

Økonomiske utfordringer

Toppmøtet skjer på et tidspunkt der Mexico sin økonomi opplever en nedgang. Forventet vekst i BNP har falt fra 2,4 % til 1,5 %, og landet står nå overfor det største budsjettunderskuddet på hele 36 år.

Til tross for disse utfordringene har Sheinbaum vist støtte til private investeringer, innovasjon og bærekraft i sine uttalelser etter at hun tok over presidentvervet.

Pedro Tello, en ekspert innen industrisektoren, mener at dette toppmøtet gir en god anledning til å løse viktige saker knyttet til USMCA og økonomisk samarbeid med USA.

– Det er flere saker som må håndteres, som landbruksavtaler om genmodifisert mais, elektrisitetssektoren og bilindustrien, sa han.

Med et usikkert økonomisk landskap i horisonten vil Sheinbaums dialog med næringslivet være avgjørende for Mexicos fremtidige vekst og samarbeid med USA.

Fra velkommen til uønsket: Kinesiske kjøpmenn i Mexico

Geopolitika
Geopolitika
Nyhetsartikler generert ved hjelp av kunstig intelligens. Alle tekster er kvalitetssikret av Geopolitikas journalister.

Les mer

Siste nytt